<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ezen a héten 162 cég adja közre a második negyedéves jelentését, ezek közül három kiemelten fontos.

Netflix – nagyok a várakozások

A Netflix az úgynevezett FANG – ami a Facebook, Amazon, Netflix, Google (ami most már Alphabet) csoportot jelöli – tagja, és már ennél fogva is felfokozott várakozás előzi meg a jelentését, véli Peter Garnry, Saxo Bank szakértője. A társaság hétfőn, piaczárás után jelent, és az elemzői konszenzus szerint az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 0,89 USD-re nő (ami 262 százalékos növekedés a tavalyi év hasonló időszaki adatához képest), a második negyedévi árbevétel pedig év/év alapon 41 százalékkal bővül, 3,94 milliárd dollárra. Az elmúlt évben a részvény 161 százalékos növekedést produkált, és a Netflix az elmúlt 5 év egyik legjobban teljesítő részvénye volt.

A Netflix nagyszerűen viszi végig azt a stratégiát, hogy növelje az eredeti tartalmak arányát, és ez egy újabb kiváló negyedévet eredményezhet. Ez a stratégia azonban megterheli a cash-flow-t, de a piac nem különösebben aggódik a magas beruházási költségek miatt, hiszen arra megy a pénz, ami a fő hajtómotorja a társaság növekedésének. A Netflix részvényei ugyanakkor sokak szemében már túlárazottnak tűnnek, még az Internet & Direkt marketing iparágban is, ezért javasolt a befektetői óvatosság a társasággal kapcsolatban.

ASML – egy különleges piaci helyzetű társaság a félvezető iparágban

A hollandiai központú ASML meghatározó a félvezető berendezések piacán, és a társaság a maga 87 százalékos piaci részesedésével a fotolitográfiai (igen kis méretű áramkörök készítését lehetővé tevő eljárás) rendszerek legnagyobb szállítója a félvezető iparágban. A társaság szerdán a piac nyitása előtt adja ki a Q2 jelentését, az elemzői konszenzus szerint a negyedéves árbevétel 22 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak árbevételét, és az EPS 11 százalékkal nő, ugyancsak év/év alapon. Az ASML hosszú távú növekedésének motorja az a piaci várakozás, miszerint a fotolitográfia részesedése a félvezető ipar beruházási költségei között nőni fog. Az ASML részvényeit tehát igen erős fundamentumok támogatják.

Microsoft – töretlen maradhat a felhő-üzletág növekedése

A Microsoft vezetése egy új növekedési pályára állította a céget, amelynek alapját a felhőalapú megoldások jelentik, és a piaci kapitalizációt nézve az új stratégia visszaemelte a szoftveróriást a világ legértékesebb társaságfai közé. A Microsoft csütörtökön, a piac zárása után teszi közzé a 2018-as pénzügyi év 4. negyedévének (ez megfelel a naptári második negyedévnek) eredményeit, és az elemzői konszenzus szerint a negyedéves árbevétel 29,2 milliárd dollár lesz, ami 18 százalékos év/év növekedést jelent, az EPS-t pedig 44 százalékos év/év növekedéssel 1,08 dollárra várják. Arra számítunk, hogy a Microsoft felhőalapú szolgáltatása erős növekedést produkál, mivel az IT ráfordítások tovább nőnek a kedvező gazdasági ciklusnak köszönhetően. A kereskedelmi PC-k divíziójától is jó számokat várnak az elemzők, mert a vállalati szférában jó ütemben állnak át a Windows 10 operációs rendszerre.
Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.