2018. február 27. 08:59
mfor.hu

Továbbra is várni kell a Bayer és a Monsanto összeolvadásának jóváhagyására, ám az döntés az első félévben megszülethet.

Még az idei év első felében meghozhatja az EU a döntését a Bayer és Monsanto összeolvadása ügyében. A versenyhatóságok a két óriás egyesülését a múltban többször is ellenezték világszerte, mert ezzel monopolhelyzetet tertemthetnek a növényvédő szerek és vetőmagok piacán, írják az Equilor elemzői.

Az akvizíció akár 60 milliárd dollártól is többet érhet. Margrethe Vestager, az EU versenyhatóságának tagja elmondta, hogy a bejelentésre még várni kell, kérdés azonban, elfogadásra kerül-e az üzlet.

A Monsanto a környezetvédők és a fenntartható fejlődést szorgalmazók első számú ellensége, számos olyan akció van, amely a vállalat „üzelmeiről” próbálja lerántani a leplet. A Monsanto ugyanis vezető szerepet játszik a génmanipuláció- technikában. Az egyesüléssel a Bayer a jövedelmező, de vitatott GMO-üzlet részesévé válna. Amennyiben a versenyhatóságok zöld utat adnak a felvásárlásnak egy, a korábbinál is nagyobb óriás jön létre, amely a sokak által vitatott technológiákat fogja alkalmazni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.