2018. február 27. 08:59
mfor.hu

Továbbra is várni kell a Bayer és a Monsanto összeolvadásának jóváhagyására, ám az döntés az első félévben megszülethet.

Még az idei év első felében meghozhatja az EU a döntését a Bayer és Monsanto összeolvadása ügyében. A versenyhatóságok a két óriás egyesülését a múltban többször is ellenezték világszerte, mert ezzel monopolhelyzetet tertemthetnek a növényvédő szerek és vetőmagok piacán, írják az Equilor elemzői.

Az akvizíció akár 60 milliárd dollártól is többet érhet. Margrethe Vestager, az EU versenyhatóságának tagja elmondta, hogy a bejelentésre még várni kell, kérdés azonban, elfogadásra kerül-e az üzlet.

A Monsanto a környezetvédők és a fenntartható fejlődést szorgalmazók első számú ellensége, számos olyan akció van, amely a vállalat „üzelmeiről” próbálja lerántani a leplet. A Monsanto ugyanis vezető szerepet játszik a génmanipuláció- technikában. Az egyesüléssel a Bayer a jövedelmező, de vitatott GMO-üzlet részesévé válna. Amennyiben a versenyhatóságok zöld utat adnak a felvásárlásnak egy, a korábbinál is nagyobb óriás jön létre, amely a sokak által vitatott technológiákat fogja alkalmazni.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.