TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A család összbefolyása ennek következtében nem változott, továbbra is több mint 70 százalékban diszponálnak a tőzsdei cég részvényei felett.

Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé, hogy Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla tőzsdén kívüli ügylet keretében elidegenítette a tulajdonában álló 48 902 911 darab, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvényét, amelyek a társaságban 6,97 százalékos szavazati jogot testesítettek meg.

Mészáros Lőrinc felesége gondol a gyerekeire Mészáros Lőrinc felesége gondol a gyerekeire

A vevők nem estek messze a (család)fától. A pakett új tulajdonosai ugyanis egyenlő (2,32-2,32 százalékos) arányban Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes, valamint ifj. Mészáros Lőrinc lettek. Arról, hogy miért ruházta át a nemzet gázszerelőjének felesége három gyermekükre a pakettjét, a tájékoztatásban nincs indoklás. Lapunk forrásai szerint ugyanakkor e tranzakcióval a Mészáros-família azt szeretné érzékeltetni, hogy hosszú távon elkötelezett a cégbirodalom központi tagjának számító Opus Global felé. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A családon belüli tőkeátcsoportosítás eredményeként értelemszerűen Mészárosék befolyása jottányit sem változott, továbbra is az Opus-részvények több mint 70 százaléka felett diszponálnak. Ezen belül Mészárosné Kelemen Beatrix Csillának is maradt részesedése, Mészáros Lőrinccel együtt három cégen - Konzum PE Magántőkealap, Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. és Konzum Management Kft. - keresztüli közvetett Opus-részesedésük 63,83 százalék.

Mészáros Lőrinc közvetlen és közvetett Opus-részesedései

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.