<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A magyar és a lengyel kormány az utolsó pillanatban visszatáncolt a szakadék széléről, harsoghatnak győzelmi jelentéseket, de valójában letették a fegyvert Brüsszelben - írta Karácsony Gergely főpolgármester és Rafal Trzaskowski, Varsó főpolgármestere közös nyilatkozatban, amelyet a magyar városvezető Facebook oldalán osztott meg.

A dokumentumban az áll: "Bár Orbán és Morawiecki miniszterelnökök megpróbálták megakadályozni, a jogállamisági mechanizmus sértetlen maradt".

Karácsony Gergely bizakodó az uniós reakciókat látva (fotó: Bánkuti András)Karácsony Gergely bizakodó az uniós reakciókat látva (fotó: Bánkuti András)

Bíznak benne, hogy az Európai Unió Bírósága gyorsan cselekszik, és a jogállami mechnanizmus minél hamarabb alkalmazható annak érdekében, hogy meggátolják országaikban az EU-s támogatások rendszerszintű ellopását és a bírói függetlenség elleni támadásokat - írta a két főpolgármester.

„A hamis győzelmi propaganda helyett a lényeg: az Európai Unió válságkezelő támogatását úgy kell felhasználni, hogy az a kiváltságosok további gazdagodása helyett a többség javát szolgálja. Erre jelentenek garanciát a jogállamiság minden kritériumát érvényesítő önkormányzatok.” - írta a két városvezető a Karácsony Gergely Facebook-oldalán megjelentek szerint. 

Kiemelték, hogy a legfontosabb feladat most felvenni a harcot a járvány gazdasági és társadalmi hatásaival szemben az Európai Unió (EU) támogatásának felhasználásával, a Next Generation EU-forrásokhoz való hozzáféréssel.

A járvány és a válság leginkább a városokban jelentkezik romboló hatással, ezért a válság elleni harcot is "a városainkban kell megvívnunk" - írta a két főpolgármester. Karácsony Gergely és Rafal Trzaskowski felszólította az uniót: biztosítsa, hogy a nemzeti kormányok vonják be az önkormányzatokat az európai helyreállítási források tervezési- és elosztási folyamatainak minden lépésébe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.