<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A jegybank vezetői alaposan felbeszélték a forintot kedd délután. Frissítés: az erősödés kérészéletű volt.

16:10

Amilyen gyorsan erősödött a forint a sajtótájékoztató alatt, olyan gyorsan adta vissza a nyereség nagy részét: 16 óra után már újra 376 forint fölött jár az euró jegyzése a bankközi devizapiacon:

A Privátbankár Árfolyamkeresőben valós időben követheti az árfolyam alakulását >>

15:52

Kedden változatlanul hagyta az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa, de újabb 1 százalékkal csökkentették az egynapos fedezett hitel kamatát. A hírre erősödött a forint az euróval szemben, nagyjából egy egységnyit - 377-ről 376 forintig csökkent délután 2 és 3 köztt az euró árfolyama. Ekkor kezdődött el Matolcsy György sajtótájékoztatója - ami újabb nagy lendületet adott a forintnak.

A jegybankelnök egyebek mellett arról beszélt: az alapkamat csökkentésére egyelőre nincs mód, de bejelentette, hogy az egynapos fedezett hitelek mellett az egynapos betéti kamat is 1 százalékponttal, 17 százalékra mérséklődik. Az infláció okairól is beszélt, és közölte: az MNB a kormánynak az ársapkák kivezetését javasolja.

Miközben Matolcsy György és alelnöke, Virág Barnabás beszélt, nagyot erősödött a forint: az euró jegyzése 374 forint alatt érte el napi mélypontját, ahogy az a Privátbankár Árfolyamkereső grafikonján látszik:

Innen valamelyest felfelé korrigált a jegyzés.

Friss árfolyamokat a Privátbankár Árfolyamkeresőben talál >>