2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A jegybank vezetői alaposan felbeszélték a forintot kedd délután. Frissítés: az erősödés kérészéletű volt.

16:10

Amilyen gyorsan erősödött a forint a sajtótájékoztató alatt, olyan gyorsan adta vissza a nyereség nagy részét: 16 óra után már újra 376 forint fölött jár az euró jegyzése a bankközi devizapiacon:

A Privátbankár Árfolyamkeresőben valós időben követheti az árfolyam alakulását >>

15:52

Kedden változatlanul hagyta az alapkamatot az MNB Monetáris Tanácsa, de újabb 1 százalékkal csökkentették az egynapos fedezett hitel kamatát. A hírre erősödött a forint az euróval szemben, nagyjából egy egységnyit - 377-ről 376 forintig csökkent délután 2 és 3 köztt az euró árfolyama. Ekkor kezdődött el Matolcsy György sajtótájékoztatója - ami újabb nagy lendületet adott a forintnak.

A jegybankelnök egyebek mellett arról beszélt: az alapkamat csökkentésére egyelőre nincs mód, de bejelentette, hogy az egynapos fedezett hitelek mellett az egynapos betéti kamat is 1 százalékponttal, 17 százalékra mérséklődik. Az infláció okairól is beszélt, és közölte: az MNB a kormánynak az ársapkák kivezetését javasolja.

Miközben Matolcsy György és alelnöke, Virág Barnabás beszélt, nagyot erősödött a forint: az euró jegyzése 374 forint alatt érte el napi mélypontját, ahogy az a Privátbankár Árfolyamkereső grafikonján látszik:

Innen valamelyest felfelé korrigált a jegyzés.

Friss árfolyamokat a Privátbankár Árfolyamkeresőben talál >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!