1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A jelek szerint a riadalom helyét kezdi átvenni a nyugalom a piacon.

Az elmúlt 24 órában meglehetősen hektikusan alakult a gáz piaci ára a holland TTF tőzsdén. Csütörtökön megközelítette az 50 eurót is megawattóránként a gáz júliusi határidős ára, végül a kereskedés utolsó óráiban már kezdett megnyugodni a piac. Ám még így is 41,145 eurón zárt a jegyzés.

Péntek délelőtt pedig igazán látványosan - gyakorlatilag - beszakadt az energiahordozó ára. 15 százalékkal 35,305 euróra csökkent a jegyzés.

A riadalmat az okozta, hogy az Egyesült Államokból a vártnál alacsonyabb földgázkészletekről érkezett hír. Emellett Hollandia arról számolt be, hogy négy hónapon belül leállítja Európa legnagyobb gázmezőjén a termelést. Ez a téli hónapokban problémát okozhat az ellátásban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!