TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

Egymás után több nyugat-európai vezetővel tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnök az egyre súlyosbodó fehéroroszországi helyzet rendezéséről.

Kedden délelőtt Angela Merkel német kancellár telefonon egyeztetett Vlagyimir Putyin orosz államfővel a Fehéroroszországban az elnökválasztás után kialakult belpolitikai válságról - közölte a kancellár szóvivője. Steffen Seibert közleménye szerint Angela Merkel a megbeszélésen "aláhúzta, hogy a fehéroroszországi kormánynak nem szabad erőszakot alkalmaznia a békés tüntetőkkel szemben, haladéktalanul szabadon kell bocsátania a politikai foglyokat és a válság megoldása érdekében nemzeti párbeszédet kell kezdenie az ellenzékkel és a társadalommal".

Kedden Charles Michel, a 27 uniós tagállamot tömörítő Európai Tanács elnöke is beszélt az orosz elnökkel az egyre súlyosbodó fehérorosz helyzetről. "Csakis békés és minden felet érintő eszmecsere útján lehet megoldani a válságot Fehéroroszországban" - közölte Michel a telefonbeszélgetést követő Twitter üzenetében.

Szerdán az EU-tagállamok vezetői, videókonferencia keretében tárgyalnak a Fehérországban az augusztus 9-én tartott elnökválasztások után kialakult krízisről. A tagországok elnökei és miniszterelnökei, várhatóan az ország ellen előkészített uniós szankciókról hoznak döntést, és közös üzenetet küldenek a moszkvai vezetésnek, amelyben az orosz beavatkozás elkerülésére szólítanak fel.Moszkva, múlt vasárnap jelentette be, hogy kész katonai segítséget nyújtani Fehéroroszországnak.

Az országban egy hete folyamatosak a tüntetések. A tiltakozók szerint az oroszbarát Aljakszandr Lukasenka elnök elcsalta az elnökválasztást, amelyen a hivatalos adatok szerint a voksok 80,1 százalékát kapta. A megmozdulások annak ellenére folytatódtak, hogy a rendőrség brutálisan reagált. A választásokat követő négy napban, mintegy hétezer embert vettek őrizetbe, könnygáz- és hanggránátokkat és gumilövedékeket vetettek be. Legalább két tüntető meghalt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.