<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

32 milliót fektetett a Magyar Állampapír Pluszba az európai parlamentbe távozó igazságügyi miniszter.

A kormányból távozóban leadta frissített vagyonnyilatkozatát Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, ebből pedig kiderül, hogy a hazai politikai színteret uniósra váltó, jogász végzettségű politikus is nagy lehetőséget szimatolt meg a júniusban bevezetett szuperkötvényben, a Magyar Állampapír Pluszban.

Trócsányi László (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)Trócsányi László (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A kormány internetes oldalára feltötltött, július 12.-i dátumozású vagyonnyilatkozatának tanúsága szerint Trócsányi László több mint 32 millió - egészen pontosan 32 612 000 - forint értékben birtokol MÁP Pluszt, mégpedig felerészben. Ebből arra lehet következtetni, hogy valamelyik alapon keresztül vásárolt be. A tavalyi évről készült vagyonnyilatkozatában feltüntetett egy 30 milliós befektetést a CIB Hozamvédett Betétalapban, ez a tétel azonban hiányzik a most leadott dokumentumból, vagyis valószínűleg itt hajtott végre átcsoportosítást a volt miniszter.

Egyebekben nem változott Trócsányi László bevallott vagyoni helyzete a tavalyihoz képest, csak annyiban, hogy minimálisan kevesebb miniszeri fizetést jelölt meg a dokumentumban: az előző évre 1 782 100 forint szerepelt ezen a soron, ez az összeg júliusra 1 741 600 forintra csökkent.

A MÁP Plusz sikeréből tehát a jelek szerint a kormányzatban is részesedni akarnak; érdekes lesz megfigyelni az újabb vagyonnyilatkozatokban, hogy mennyien ugrottak rá a politikai elitből erre a befeketésre. Az érdeklődés egyáltalán nem meglepő, mert az ötéves futamidejű papír átlagban évi csaknem 5 százalékos hozama kiemelkedik a kockázatmentesebb befektetési kínálatból.

A júniusi start óta már több mint 1300 milliárd forint értékben vásárolt a lakosság a szuperkötvényből. Mint korábban jeleztük, külföldiek is vásárolhatják a MÁP Pluszt, Varga Mihály minisztertől kapott tájékoztatásunk alapján június végéig 6,2 milliárd forint értékben jutottak ezekhez a papírokhoz a devizakülföldiek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.