TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

32 milliót fektetett a Magyar Állampapír Pluszba az európai parlamentbe távozó igazságügyi miniszter.

A kormányból távozóban leadta frissített vagyonnyilatkozatát Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, ebből pedig kiderül, hogy a hazai politikai színteret uniósra váltó, jogász végzettségű politikus is nagy lehetőséget szimatolt meg a júniusban bevezetett szuperkötvényben, a Magyar Állampapír Pluszban.

Trócsányi László (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI) Trócsányi László (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A kormány internetes oldalára feltötltött, július 12.-i dátumozású vagyonnyilatkozatának tanúsága szerint Trócsányi László több mint 32 millió - egészen pontosan 32 612 000 - forint értékben birtokol MÁP Pluszt, mégpedig felerészben. Ebből arra lehet következtetni, hogy valamelyik alapon keresztül vásárolt be. A tavalyi évről készült vagyonnyilatkozatában feltüntetett egy 30 milliós befektetést a CIB Hozamvédett Betétalapban, ez a tétel azonban hiányzik a most leadott dokumentumból, vagyis valószínűleg itt hajtott végre átcsoportosítást a volt miniszter.

Egyebekben nem változott Trócsányi László bevallott vagyoni helyzete a tavalyihoz képest, csak annyiban, hogy minimálisan kevesebb miniszeri fizetést jelölt meg a dokumentumban: az előző évre 1 782 100 forint szerepelt ezen a soron, ez az összeg júliusra 1 741 600 forintra csökkent.

A MÁP Plusz sikeréből tehát a jelek szerint a kormányzatban is részesedni akarnak; érdekes lesz megfigyelni az újabb vagyonnyilatkozatokban, hogy mennyien ugrottak rá a politikai elitből erre a befeketésre. Az érdeklődés egyáltalán nem meglepő, mert az ötéves futamidejű papír átlagban évi csaknem 5 százalékos hozama kiemelkedik a kockázatmentesebb befektetési kínálatból.

A júniusi start óta már több mint 1300 milliárd forint értékben vásárolt a lakosság a szuperkötvényből. Mint korábban jeleztük, külföldiek is vásárolhatják a MÁP Pluszt, Varga Mihály minisztertől kapott tájékoztatásunk alapján június végéig 6,2 milliárd forint értékben jutottak ezekhez a papírokhoz a devizakülföldiek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.