Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Repkednek a hatjegyű, sőt hétjegyű számok, több százezer dolláros jóslatok arról, mennyi lesz a bitcoin árfolyama, pedig ez a történet már régen sokkal többről szól. A nyáron például volt egy kriptodeviza-őrület, amiről a sajtó fő sodra tudomást sem vett. Az árupiacokon nagy áremelkedések jöhetnek még az idén. (Hangfelvétellel.)

A bitcoin hatalmas emelkedést mutatott év végén-év elején, ami a mai napig tart. Már több ezer más kriptodevizát hoztak létre, a piac kis szeletét is nagyon nehéz áttekinteni. Van, amelyiket sokan használják, naponta sok tízezren, másoknak alig vannak felhasználóik. A kriptodeviza-szektor azonban már régen sokkal többről szól, mint a bitcoin és a pénzküldés. Okosszerződések, pénzügyi alkalmazások, online játékok, szerencsejáték-oldalak, média-felületek és még sok más működik ezzel a technológiával.

Azt nem tudom, mennyit fognak érni az egyes kriptodevizák a jövőben, de bízom az iparág és a technológia jövőjében – mondta a Privátbankár és az Mfor.hu főmunkatársa, Eidenpenz József a Trend FM reggeli műsorában. Alig pár órával azelőtt, hogy kiderült, a Tesla, illetve Elon Musk is alighanem hasonlóan gondolja. A Tesla ugyanis 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba. (Lásd: 48 ezer dollár a bitcoin, miről akarja elterelni a figyelmet a Tesla?)

Fellendülés jöhet az árupiacokon is

Könnyen lehetséges, hogy az idén több árupiaci termék ára el fog szállni a jegybanki pénznyomtatás, a kormányzati ösztönző csomagok, a beinduló gazdasági növekedés és az ezek miatt fellépő inflációs nyomás következtében – hangzott el még. A Bloomberg beszerzési menedzserek körében végzett, rendszeres felmérése szerint már most 2011 óta nem látott magas áron tudják csak beszerezni a cégek az alapanyagokat. Az inflációs várakozásaik pedig körülbelül nyolc éves csúcson vannak.

A súlyosan negatív reálkamatok hagyományosan az arany árát viszik fel, de a többi nyersanyag árában is megjelenhetnek. Árupiaci termékek helyett azonban a nyersanyagokat kitermelő vállalatok vásárlása jobban megérheti hosszabb távon. A nyersanyagok tartásának költségei vannak, a cégek viszont rendszerint bőséges osztalékot fizetnek.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Kapcsolódó cikkeink:

A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. Az mfor.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek az mfor.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az mfor.hu felelősséget nem vállal. A Menedzsment Fórum Kft, mint az mfor.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.