2020. június 19. 09:29
mfor.hu

A pénzintézet egy bő hét alatt vásárolt 1 millió darab sajátrészvényt a tőzsdén, azt követően, hogy március és április folyamán 2,7 millió darabot begyűjtöttek.

Szisztematikusan vásárolgatja az OTP Bank a saját részvényeit, amelyet a hivatalos indoklás szerint a Közgyűlése hatáskörében eljáró Igazgatóság által meghozott határozat alapján tesznek. Az adott intézkedés egyébként a javadalmazási politika keretében született, és a munkavállalók és a menedzsment ösztönzését szolgálja.

A tavasz folyamán a bank egyébként egy igen jelentős, 2,7 millió darabos csomagot vásárolt össze a piacon. Annak nagyrészét, 2,1 millió darabot később a munkavállalók ösztönzését és javadalmazását szolgáló MRP szervezetnek adta át május végén.

A járvány alatt beszakadó árfolyam egyébként a vállalat menedzsmentje számára is igen vonzónak tűnt, hiszen számos vezető vásárolt akkor OTP részvényeket. Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Sertorius alap például március közepétől lépett a piacra és csaknem 1 millió darab részvényt vettek akkor.

Ezt követően június 10-én kezdett ismét a saját részvények vásárlásába, és egy bő hét alatt 1 millió darab részvényt vásároltak. A tranzakciók átlagára 11422 forint, amely 100 forinttal marad el a csütörtöki záróértéktől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.