TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A pénzintézet egy bő hét alatt vásárolt 1 millió darab sajátrészvényt a tőzsdén, azt követően, hogy március és április folyamán 2,7 millió darabot begyűjtöttek.

Szisztematikusan vásárolgatja az OTP Bank a saját részvényeit, amelyet a hivatalos indoklás szerint a Közgyűlése hatáskörében eljáró Igazgatóság által meghozott határozat alapján tesznek. Az adott intézkedés egyébként a javadalmazási politika keretében született, és a munkavállalók és a menedzsment ösztönzését szolgálja.

A tavasz folyamán a bank egyébként egy igen jelentős, 2,7 millió darabos csomagot vásárolt össze a piacon. Annak nagyrészét, 2,1 millió darabot később a munkavállalók ösztönzését és javadalmazását szolgáló MRP szervezetnek adta át május végén.

A járvány alatt beszakadó árfolyam egyébként a vállalat menedzsmentje számára is igen vonzónak tűnt, hiszen számos vezető vásárolt akkor OTP részvényeket. Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Sertorius alap például március közepétől lépett a piacra és csaknem 1 millió darab részvényt vettek akkor.

Ezt követően június 10-én kezdett ismét a saját részvények vásárlásába, és egy bő hét alatt 1 millió darab részvényt vásároltak. A tranzakciók átlagára 11422 forint, amely 100 forinttal marad el a csütörtöki záróértéktől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.