<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A pénteken több mint 1,85 milliárd forintért megvásárolt pakettet zálogosította el kedden az OTP első embere.

Hétfőn számoltunk be arról, a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) megjelent tájékoztatásról, misszerint a Csányi Sándorral  szoros kapcsolatban álló szingapúri Sertorius Global Opportunites Fund pénteken, összesen 175 787 darab OTP-részvényt vásárolt, 10 535 forintos átlagáron, ami összességében 1,85 milliárd forintos kiadást jelent. Amellyel a hitelintézet elnök-vezérigazgatója által összesen birtokolt OTP-részvények száma 3,7 millió fölé emelkedett, ami 1,33 százalékos tulajdoni hányadot jelent. Ebből 870 255 volt közvetlenül a bankvezér nevén - derül ki a hitelintézet tavalyi éves gyorsjelentéséből.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójaCsányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója

E pakettet zálogosította el kedden a Sertorius. Az ugyancsak a BÉT-en megjelentett közlemény szerint a 175 787 darab OTP-részvény óvadékba került, amiből arra lehet következtetni, hogy azokat Csányi Sándor egy üzletnél használja fel fedezetként. A pakett értéke jelenleg 1,63 milliárd forint. 

A Polgári Törvénykönyv szerint az óvadék − a zálogjog alfajaként − dologi jellegű biztosíték arra az esetre, ha a kötelezett nem, vagy nem szerződésszerűen teljesít, a kielégítés módja viszont más. Míg az óvadékból a jogosult közvetlenül kielégítheti a követelését, a zálogjog esetén a jogosult − főszabály szerint − bírósági út igénybevételével kereshet kielégítést a zálogtárgyból. Ha az óvadék tárgya pénz, bankszámla-követelés, nyilvánosan jegyzett piaci árral − vagy egyébként az adott időpontban a felektől függetlenül meghatározható árral − rendelkező értékpapír vagy egyéb pénzügyi eszköz, kielégítési joga megnyíltakor a jogosult az óvadékkal biztosított követelését az óvadék tárgyából közvetlenül kielégítheti.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.