3p

A legfrissebb cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint a Mobile 24 Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a CEMP-X Kulturális Szolgáltató Kft. megszűnik és vagyonuk tulajdonosukra, a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt.-re (KEMK), mint általános jogutódra száll át.

Az egyesülést követően fő tevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó KEMK háromfős igazgatóságának elnöke Spéder Zoltán, aki 2007-ig volt az OTP Bank alelnöke, vezérigazgató-helyettese, azt követően az FHB Bank-csoport résztulajdonosa és elnők-vezérigazgatója, a 2013 őszén elindult takarékszövetkezeti integráció vezéralakja, média-nagyvállalkozó. 2016-ban az Orbán-kormánynál kegyvesztett lett, s azt követően sorra meg kellett válnia tisztségeitől, valamint médiaérdekeltségeitől, mindenekelőtt az Index.hu portáltól, valamint az InfoRádiótól.

Spéder Zoltán
Spéder Zoltán

A Mobile 24, a CEMP-X és a KEMK által április 23-án elhatározott egyesülése nyomán közzétett vagyonmérleg-tervezet szerint a befogadó társaság, a KEMK befektetett pénzügyi eszközei értéke 16,4 milliárd forintra rúg, jegyzett tőkéje 400 millió, a saját tőkéje 474,1 millió forint lesz. Miután a három cég együttes eredménytartaléka valamivel 2,78 milliárdos negatívumot mutatott, ám összességében közel 2,34 milliárdos tőke- és 85 milliós lekötött tartalékkal rendelkeztek, ez utóbbiakat egy az egyben a KEMK eredménytartalékába helyezik, amely ezáltal 74,1 milliót tesz ki.

A CEMP-X 2012 júniusában alakult, Libri Média Kft. néven, fő tevékenységeként a napilapkiadást megjelölve. 2014 áprilisában LS Media Network Kft-re keresztelték át, majd még az év decemberében CEMP-X Kulturális Szolgáltató Kft-re. Félmillió forintos induló tőkéje 2014 októberére 42,1 milliósra emelkedett ­– derül ki az Opten céginformációs rendszerből.  Akkor vásárolta ki a céget a CEMP az addigi két tulajdonosától, a Libri Könyvkereskedelmi Kft-től és a Papageno Consulting Kft-től.

A 2007 júniusában – még Mobile Hungary 68 néven – eredetileg hirdetési tevékenységre gründolt, majd nem sokkal később fő tevékenységeként már a személygépjármű-, könnyűgépjármű kereskedelmet megjelölt Mobile 24 Kft. 3 millió forintos törzstőkéjét 2013 januárjától jegyzi a KEMK. Amely társaság 2001 januárjában alakult, jegyzett tőkéje 2007 novemberében nőtt 1 milliárdosra, ez száll le a mostani egyesülést követően 400 milliósra, amivel a cég rendezi az elmúlt években felhalmozódott veszteségeit.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!