2019. május 17. 15:30
mfor.hu

A legfrissebb cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint a Mobile 24 Informatikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a CEMP-X Kulturális Szolgáltató Kft. megszűnik és vagyonuk tulajdonosukra, a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt.-re (KEMK), mint általános jogutódra száll át.

Az egyesülést követően fő tevékenységként vagyonkezeléssel foglalkozó KEMK háromfős igazgatóságának elnöke Spéder Zoltán, aki 2007-ig volt az OTP Bank alelnöke, vezérigazgató-helyettese, azt követően az FHB Bank-csoport résztulajdonosa és elnők-vezérigazgatója, a 2013 őszén elindult takarékszövetkezeti integráció vezéralakja, média-nagyvállalkozó. 2016-ban az Orbán-kormánynál kegyvesztett lett, s azt követően sorra meg kellett válnia tisztségeitől, valamint médiaérdekeltségeitől, mindenekelőtt az Index.hu portáltól, valamint az InfoRádiótól.

Spéder Zoltán Spéder Zoltán

A Mobile 24, a CEMP-X és a KEMK által április 23-án elhatározott egyesülése nyomán közzétett vagyonmérleg-tervezet szerint a befogadó társaság, a KEMK befektetett pénzügyi eszközei értéke 16,4 milliárd forintra rúg, jegyzett tőkéje 400 millió, a saját tőkéje 474,1 millió forint lesz. Miután a három cég együttes eredménytartaléka valamivel 2,78 milliárdos negatívumot mutatott, ám összességében közel 2,34 milliárdos tőke- és 85 milliós lekötött tartalékkal rendelkeztek, ez utóbbiakat egy az egyben a KEMK eredménytartalékába helyezik, amely ezáltal 74,1 milliót tesz ki.

A CEMP-X 2012 júniusában alakult, Libri Média Kft. néven, fő tevékenységeként a napilapkiadást megjelölve. 2014 áprilisában LS Media Network Kft-re keresztelték át, majd még az év decemberében CEMP-X Kulturális Szolgáltató Kft-re. Félmillió forintos induló tőkéje 2014 októberére 42,1 milliósra emelkedett ­– derül ki az Opten céginformációs rendszerből.  Akkor vásárolta ki a céget a CEMP az addigi két tulajdonosától, a Libri Könyvkereskedelmi Kft-től és a Papageno Consulting Kft-től.

A 2007 júniusában – még Mobile Hungary 68 néven – eredetileg hirdetési tevékenységre gründolt, majd nem sokkal később fő tevékenységeként már a személygépjármű-, könnyűgépjármű kereskedelmet megjelölt Mobile 24 Kft. 3 millió forintos törzstőkéjét 2013 januárjától jegyzi a KEMK. Amely társaság 2001 januárjában alakult, jegyzett tőkéje 2007 novemberében nőtt 1 milliárdosra, ez száll le a mostani egyesülést követően 400 milliósra, amivel a cég rendezi az elmúlt években felhalmozódott veszteségeit.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.