TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Megvált a cemp-x onlineban lévő részesedésétől Spéder Zoltán, az egyik új részvényes pedig könnyen köthető a NER világához. A társaság részvényeit Ziegler Gábor igazgatósági tag, és Oltyán József médiavállalkozó vásárolták meg.

Spéder Zoltán a Silhouette Capital Managementen keresztül értékesítette a cemp-x online Zrt.-ben lévő tulajdonrészét - közölte a vállalat. Az adásvétellel Ziegler Gábor, valamint Oltyán József 50-50 százalékos tulajdont szerzett a vagyonkezelő társaságban, illetve kizárólagos irányításuk alá kerültek a cemp-x online Zrt. kiadóvállalatai, valamint az Inda-Labs Zrt. és a csoport érdekeltségébe tartozó portálok felületeit értékesítő CEMP SH Kft.

Az adásvétellel párhuzamosan Bodolai László eladta a NP Nanga Parbat 17. Zrt.-ben lévő kizárólagos tulajdonát, melyet 50-50 százalékos arányban a cemp-x online Zrt. és a CEMP SH Kft. vásároltak meg. A tranzakció az index.hu kiadóvállalatának és szerkesztőségének működését nem érintik, az Index.hu Zrt. részvényei Bodolai László irányítása alatt működő Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonában maradtak.

A cemp-x online Zrt. kizárólagos érdekeltségébe tartozó kiadók olyan népszerű kiadványokat működtetnek, mint a Dívány, a Femina, a Port., a TotalCar, és a Napi, emellett ide tartozik az Inda szolgáltatáscsoport, illetve a csoport sales house tevékenységét ellátó CEMP SH Kft.

Az új tulajdonosok célja a cemp-x online Zrt. érdekeltségébe tartozó vállalatok és szerkesztőségek további sikeres és független működésének biztosítása, továbbá a csoport hirdetési és egyéb bevételeinek növelése, a CEMP SH piacvezető szerepének megerősítése - állítják közleményükben.

A vásárlók közül szakmailag Ziegler Gábor tulajdonszerzése még nem is lenne nagy meglepetés, ha a magyar médiapiac nem lenne tökéletesen átpolitizált. Ő ugyanis nagyon régi munkatársa az Indexnek, már a 2000-es évek elején ott dolgozott. Akkor lépett nagyot előre, amikor "papíron" Nobilis Kristófé lett az online lap, ám mint utólag kiderült ő Spéder számára szerzett részesedést az Indexben. A tulajdonosváltást követően Ziegler értékesítési igazgatója, majd a médiacsoport növekedésével az egyre több site-ot összefogó CEMP értékesítési vezetője. Emellett bekerült a lap igazgatóságába is. Később pedig már a CEMP Sales House ügyvezetői posztját is betöltötte.

A másik vevő a kiadott közlemény szerint Ziegler Gábor régi barátja, Oltyán József. Rá úgy hivatkoznak, hogy  a vidéki hírportálokat üzemeltető, milliárdos forgalmú Regon Média Zrt. tulajdonos vezérigazgatója. Ugyanakkor azt is érdemes megjegyezni, hogy a KDNP Bács-Kiskun megyei szervezetének elnökségi tagja, bizottsági elnöke, a közösségi médiában megjelenő reakciói alapján pedig a kormányért tűzbe is menne.

Látva a magyar médiában lezajlott folyamatokat nagy kérdés, hogy ő milyen szerepet fog betölteni egy olyan cégnél, amely értékesíti az Orbán Viktorral és kabinettjével meglehetősen kritikus Index felületeit. Az Index ugyan jogilag független, és emiatt továbbra is lehet a "kormány ellenzéke", azt azért érdemes megjegyezni, hogy a bevételei döntő része, hozzávetőleg a háromnegyede a sales house-on keresztül realizálódott. Így, ha az Index valóban olyan szálka a hatalom szemében, ahogy azt néhányan gondolják, akkor a bevételek elzárásával is elég jól kontrollálható. Ennek megfelelően akár az sem elképzelhetetlen, hogy a mostani tulajdonosváltás készíti elő egy Orbán-közeli cég vagy személy tulajdonszerzését.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.