<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az ellenzék már az előválasztás előtt durván viselkedett egymással, közben viszont a közmédia kérdését az asztalra lehetne tenni, mondta a fideszes polgármester.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere úgy gondolja, hogy a pártpolitika túlságosan beleszól a helyi politikába mindkét oldalon:

„mindegyik oldalnak van ebben felelőssége. Még arányokban sem tennék különbséget, hanem összességében kérném a magyar politikai elitet, hogy hagyja a helyi politikát egészségesen működni, a lokális ügyeket megoldani. Ehhez kellenek az országos politikusok és a polgármester-kollégák is”, mondja az azonnalinak adott interjúban.

Hangsúlyozza viszont, hogy ő a pártközpontból nem szokott külön kéréseket kapni, kivéve, hogy legyen a Fidesz sikeres Székesfehérváron.

Hozzáteszi továbbá, hogy

„… egy ekkora siker, mint amit most arattunk április 3-án, lehetőséget ad arra, hogy győztesként szerényen, munkával szolgáljuk meg a bizalmat, a vesztesnek meg először is arra, hogy gratuláljon. Ez ugyanis nekem még hiányzik az ellenzéktől, akár országosan, akár helyben nézzük (ami itt még soha nem fordult elő), de ez csak egy zárójeles megjegyzés…”

Cser-Palkovics András (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)Cser-Palkovics András (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Székesfehérváron Vargha Tamás fideszes jelölt nyert Márton Rolanddal, az egyesült ellenzék jelöltjével szemben.

A polgármester úgy véli, az előválasztás során túlságosan egymásnak feszültek az ellenzék helyi erői, így nehéz elképzelni, hogyan tudtak volna kormányozni, ugyanakkor az alapvető emberi gesztusokat mindkét fél részéről szokta hiányolni egy választás közben és után.

A kampány kiegyensúlyozatlanságával kapcsolatban pedig úgy vélte:

„Ha Márton Roland (az Egyesült Ellenzék jelöltje) sorozatban tartott volna sajtótájékoztatókat, amire a városi tévé nem megy el, ha soha nem hívták volna stúdióba, ez felvethető kérdés lenne. De ilyen nem volt. Az ellenkezőjére viszont számos példát tudnék én magam is mondani: Márton Roland 2010 óta sokkal többet szerepelhetett a városi tévében, mint én 2010 előtt. Ezzel nem azt mondom, hogy akár helyi, akár országos szinten a közmédia ügyét ne lehetne az asztalra tenni, de azt állítani, hogy az ellenzék közel egy milliós szavazatvesztését ez okozta, erős túlzás.”

A teljes interjú itt olvasható.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.