2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ellenzék már az előválasztás előtt durván viselkedett egymással, közben viszont a közmédia kérdését az asztalra lehetne tenni, mondta a fideszes polgármester.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere úgy gondolja, hogy a pártpolitika túlságosan beleszól a helyi politikába mindkét oldalon:

„mindegyik oldalnak van ebben felelőssége. Még arányokban sem tennék különbséget, hanem összességében kérném a magyar politikai elitet, hogy hagyja a helyi politikát egészségesen működni, a lokális ügyeket megoldani. Ehhez kellenek az országos politikusok és a polgármester-kollégák is”, mondja az azonnalinak adott interjúban.

Hangsúlyozza viszont, hogy ő a pártközpontból nem szokott külön kéréseket kapni, kivéve, hogy legyen a Fidesz sikeres Székesfehérváron.

Hozzáteszi továbbá, hogy

„… egy ekkora siker, mint amit most arattunk április 3-án, lehetőséget ad arra, hogy győztesként szerényen, munkával szolgáljuk meg a bizalmat, a vesztesnek meg először is arra, hogy gratuláljon. Ez ugyanis nekem még hiányzik az ellenzéktől, akár országosan, akár helyben nézzük (ami itt még soha nem fordult elő), de ez csak egy zárójeles megjegyzés…”

Cser-Palkovics András (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)
Cser-Palkovics András (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Székesfehérváron Vargha Tamás fideszes jelölt nyert Márton Rolanddal, az egyesült ellenzék jelöltjével szemben.

A polgármester úgy véli, az előválasztás során túlságosan egymásnak feszültek az ellenzék helyi erői, így nehéz elképzelni, hogyan tudtak volna kormányozni, ugyanakkor az alapvető emberi gesztusokat mindkét fél részéről szokta hiányolni egy választás közben és után.

A kampány kiegyensúlyozatlanságával kapcsolatban pedig úgy vélte:

„Ha Márton Roland (az Egyesült Ellenzék jelöltje) sorozatban tartott volna sajtótájékoztatókat, amire a városi tévé nem megy el, ha soha nem hívták volna stúdióba, ez felvethető kérdés lenne. De ilyen nem volt. Az ellenkezőjére viszont számos példát tudnék én magam is mondani: Márton Roland 2010 óta sokkal többet szerepelhetett a városi tévében, mint én 2010 előtt. Ezzel nem azt mondom, hogy akár helyi, akár országos szinten a közmédia ügyét ne lehetne az asztalra tenni, de azt állítani, hogy az ellenzék közel egy milliós szavazatvesztését ez okozta, erős túlzás.”

A teljes interjú itt olvasható.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!