<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az MTVA által kiírt közbeszerzésen - amelyet a munkatársak külföldi utaztatására írtak ki, - a Mauri Utazási Kft. nyert, így a Budapest belvárosának közepén található cég 140 millió forintért repteti a köztévés kollégákat. 

A Médiaszolgáltatás-támogató Vagyonkezelő Alap augusztus elején írt ki közbeszerzést a munkatársainak külföldi utaztatására, s rövid idő alatt már meg is lett az egyetlen,  és egyben nyertes ajánlattevő. Ez nem más, mint a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely 140 millió forintért vállalta be a köztévés dolgozók reptetését a világban.

A pandémia még hozhat meglepetéseket a légi utazásokban. Fotó: DepositphotosA pandémia még hozhat meglepetéseket a légi utazásokban. Fotó: Depositphotos

A Mauri Utazási Iroda, amely Budapest belvárosának a szívében található cég azt vállalta, hogy az MTVA munkatársainak külföldi légi utaztatását és a hozzájuk kapcsolódó földi szolgáltatásokat (autóbérlés, egyéb menetjegy, esetenként szállás valamint kiegészítő szolgáltatások) leszervezi, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt Európán belül és Európán kívül a szerződés időtartama alatt. A megrendelni kívánt alapmennyiség 100 millió forint, amelynek 70 százalékára vállal a Megrendelő lehívási kötelezettséget, 40 millió forint pedig opcióként kerül meghatározásra.

A Mauri Kft.-nek jól jött a megbizatás, hiszen a pandémia miatt a 2020-as évük nem sikerült túl jól. Az Opten adatai szerint 2019-ben még 5,8 milliárd forintos nettó árbevételt könyvlehettek el, míg 2020-ban már csak a harmadát, 1,3 milliárd forintot. Mindez rányomta a bélyegét az adózás utáni eredményükre is, ahol szintén csökkenést szenvedtek el, 146,7 millió forintról 97 millió forintra zsugorodott nyereségük. 

Az utazási cég honlapján arról tájékoztatják az ott böngészőket, hogy a Mauri kifejezéssel Kiribatin, a 33 korallszigetből álló paradicsomban így köszöntik egymást az emberek, s jelentését többféleképpen is le lehet fordítani: "Légy egészséges,/Üdvözöllek/Légy áldott"! Az egészség pedig nem árt, mert egy ismételten felfelé futó pandémiában az utazások nehézségekbe ütköznek.

Nem ismeretlen az MTVA számára a Mauri Kft., hiszen az utolsó, 2019-ben kiírt utaztatási közbeszerzésükön is ők nyertek, s akkor is 140 millió forintból gazdálkodhattak. Tehát az idei kiírás nem vette figyelembe a pandémia okozta inflációs költségnövekedést, azaz mondhatni, hogy a jelenlegi árakhoz képest kisebb büdzséből kell kihoznia a cégnek ugyanazt, mint két éve.

Az utazási cég egyébként idén más közbeszerzéseken is sikeres. A MÜPA Budapest-Művészetek Palotája útvonaltervezési és menetjegyszolgáltatási tevékenységét is ők kapták meg 79,2 millió forintért, valamint a Mathias Corvinus Collegium Alapítványnak 500 millió forintért szerveznek bel- és külföldi utazásokat. 2019-ben a Birkózó Szövetség sportolóit reptették 200 millió forintért, sőt, a közbeszerzési hatóság adatai szerint korábban már a Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpontjával, a Magyar Nemzeti Filmalappal, a Gazdasági Versenyhivatallal, a Magyar Vívó Szövetséggel, az MFB-vel és az Állami Számvevőszékkel is szerződtek utazásszervezési feladatokra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.