1p

Hétfő reggel még mindig a 388-as szint alatt tartózkodik a forint.

Továbbra is jó formában van a hazai fizetőeszköz. Bár az euróval szembeni árfolyama hajszállal magasabb a péntek estinél, még így sem kell 387,9 forintnál többet leszurkolni az uniós pénz egységéért.

A dollár is erősödött, ami azt jelenti, hogy jegyzése visszakúszott a 360-as szint fölé, míg a svájci frank a péntek esti 397,26 helyett 397,8 forinton cserélt gazdát a bankközi devizapiacon.

A forint viszonylagos ereje azért is tekinthető meglepőnek, mert a pénteken napvilágot látott inflációs adat nem éppen kedvező - az éves fogyasztóiár-index több hónapos csökkenés után áprilisban ismét növekedett -, ráadásul a hosszabb távú tendenciát jól jelző maginfláció sem kecsegtet túl sok jóval.

További friss árfolyamokat itt találhat, laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár részletes elemzéseit pedig itt olvashatja a témában.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!