2020. március 16. 15:05
mfor.hu

A pesszimizmus délután is fokozódott a piacokon, az amerikai nyitás újra súlyos mínuszokat hozott, ami miatt az európai börzék is tovább csúsztak lefele. A forint napközben tovább gyengült.

Hétfőn ismét pánik üzemmódba kapcsoltak a befektetők, úgy tűnik a Fed éjszakai lépése, amely keretében 1 százalékponttal csökkentették az alapkamatot semmit sem ért egyelőre. A részvénypiacokon és a devizakereskedelemben is teljesen defenzív a befektetői viselkedés, minden kockázatos eszköztől igyekeznek megszabadulni.Minden bizonnyal ez is hozzájárult ahhoz, hogy a forint a délelőtti mélypont után tovább folytatta a mélyrepülését, és immár 345 forintig gyengült. Egyelőre megjósolni sem lehet, hogy melyik szint lehet a következő támasz a forint számára. A 350-es ugyanakkor lélektanilag fontos lehet, odáig viszont a következő napokban elmehet az euró.

Ami a tőzsdéket illeti, továbbra is menekülnek a befektetők, az európai piacokon gyenge kezdés után volt egy kisebb napon belüli visszahúzás, az amerikai nyitás után viszont újra szabadesésbe váltottak. Ez nem meglepő, hiszen a tengerentúlon az egyik legfontosabb mutató az S&P 500 10 százalékos mínuszt is mutatott a nyitás után negyedórával. Hasonló mértékben zuhan a Dow Jones és a Nasdaq mutatója is. Előbbi például újra 2000 pontos szakadással indította a hetet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.