2018. november 6. 13:12
mfor.hu

Az MNB-től vonulnak át a Parlament elé, előtte Matolcsynak akarnak átadni egy petíciót.

Ahogy arról korábban már írtunk, a szakszervezetek demonstrációval tiltakoznak a béren kívüli juttatások, a cafetéria megadóztatása ellen. A demonstrációt két nagy szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a LIGA Szakszervezetek szervezi.

A tervek szerint ma délután 3 órakor a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete előtt gyülekeznek majd a résztvevők. A beszédek után petíciót adnak át a jegybank elnökének, aztán átvonulnak a Parlament elé - írja az atv.hu.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A mai demonstrációval kapcsolatban Kordás László, az ATV Start című műsorában azt mondta, hogy 1000-1500 résztvevőre számítanak, de hangsúlyozta, hogy nem is tömegdemonstrációt szerveztek, hanem figyelemfelhívó akciót.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint azonban jöhetnek újabb tüntetések, és ezek nagyobbak is lehetnek akkor, amikor jövő februárban megtapasztalják majd a dolgozók, hogy mennyivel kevesebb juttatást visznek haza.

Mindent visszacsinálnának, maradna a régi cafetéria

Nemrég egyébként már megérkezett az első módosító javaslat az adótörvényekhez. A szocialista parlamenti frakció tagjai nyújtották be, és arról szól, hogy maradjon minden a régiben a béren kívüli juttatásoknál, cafetéria-elemeknél. További részletek >>>