1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Patai Mihály is kiadhat MNB-rendeletet, ha a jegybank elnöke éppen nem ér rá.

Ahogy más intézmények esetében, úgy a Magyar Nemzeti Banknál is fel kell készülni arra az esetre, ha a szervezet vezetőjét valami korlátozza az operatív munka elvégzésében. A jegybank rendeletek útján is szabályozza a piacot, valamint intézkedik emlékérmék kibocsátásáról.

Patai Mihály és Matolcsy György
Patai Mihály és Matolcsy György
A rendelet kibocsátásának joga az MNB első emberét - jelen állás szerint Matolcsy Györgyöt - illeti, de gondoskodni kell helyettesekről arra az esetre, ha a feladatát nem tudja ellátni. Erről is egy rendelet rendelkezik, melynek eddig hatályos változata szerint Nagy Mártonra, a jegybank alelnökére szállt a rendeletkibocsátás joga, és ha ő sem tudott rendelkezésre állni, akkor Gerhardt Ferenc következett a sorban. Vagyis logikusan az MNB alelnökei veszik át a feladatot a jegybank elnökétől.

Gerhardt mandátuma azonban április 22-én lejárt, helyére pedig Patai Mihály került. Ezért szükségessé vált a rendelet módosítása, amelyre a tegnap megjelent Magyar Közlöny alapján sor is került. Mostantól tehát Patai Mihály is bocsáthat ki rendeletet, Matolcsyt és Nagyot követve a sorban. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!