TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. augusztus 30. 09:01
mfor.hu

Immár negyedik napja zártak pozitívan az amerikai tőzsdeindexek, ezzel újabb történelmi rekordot döntöttek meg szerdán a New York-i értéktőzsde és a Nasdaq főbb mutatói.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 60,89 ponttal, 0,23 százalékkal, 26 124,91 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 16,52 ponttal, 0,57 százalékkal nőtt, és 2914,04 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 79,65 ponttal, 0,99 százalékkal emelkedett, és 8109,69 ponton zárt.

Az indexek negyedik egymást követő napja erősödnek, és újabb történelmi magasságba ugrottak. A növekedést több tényező is segítette, így többek között a NAFTA megállapodás úgy tűnik sínre kerül. Minden jel abba az irányba mutat, hogy Mexikó után Kanadával is sikerül dűlőre jutnia az Egyesült Államoknak az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) felülvizsgálatáról folyó tárgyalásokon. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök lehetségesnek tartja, hogy péntekre meg tudnak állapodni és csatlakoznak az új feltételrendszert tartalmazó NAFTA 2.0-hoz.

Kedvezett a befektetői hangulatnak az is, hogy az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete szerdán közzétett második becslésében felfelé módosította az amerikai gazdaság második negyedéves növekedésének ütemét. Április-júniusban a bruttó hazai termék (GDP) az előző negyedévvel összevetve 4,2 százalékkal nőtt, a tavalyi év azonos időszakához képest pedig 2,9 százalékkal emelkedett. Mindkét adatot 0,1 százalékponttal javították.

Két technológiai óriás is jól teljesített, köszönhetően annak, Morgan Stanley emelte a célárfolyamukat. Mint azt az Equilor elemzői írják minden eddiginél magasabb célár érkezett az Amazon részvényére. A Morgan Stanley 1800 dollárról 2500 dollárra emelte a részvény célárfolyamát, amely jelenleg a legmagasabb érték a Bloomberg és a FactSet gyűjtéseit tekintve, továbbra is felülteljesítő ajánlás mellett. A Morgan a céláremelést elsősorban a hirdetési és felhőszolgáltatások üzletágak nagymértékben növekvő bevételeivel, illetve az eladott szolgáltatások magas fedezettartalmával indokolt. Az utóbbi tovább javíthat az eredményességen. A Morgan szcenárió vizsgálata alapján az optimista kimenetel már 3150 dolláros célárfolyamot jelent, melynek paraméterei között 33 százalékos felhőüzletág növekedés és kb. 37 százalékos egyéb bevétel növekedés szerepel 2022-ig.

Az Amazon mellett az Alphabet (Google) célárát is feljebb nyomta a Morgan Stanley. Az elemzőház 1325 dollárról 1515 dollárra húzta az Alphabet célárát, továbbra is felülteljesítő ajánláson tartva a papírt. A Morgan úgy látja, hogy a jelenlegi árszint diszkonton tartja a cég Waymo névre keresztelt önvezető technológiás üzletágát, amely az év végére komoly katalizátora lehet a vállalati értékteremtésnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.