2019. április 4. 19:54
MTI

A prémium kategóriában.

Bevezetik az Alteo Nyrt. új részvényeit  a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT)várhatóan pénteken - közölte a társaság csütörtökön a tőzsde honlapján.

Az ALTEO bocsát ki új papírokat Az ALTEO bocsát ki új papírokat

A tájékoztatás szerint az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. újonnan kibocsátott 2 985 074 darab, egyenként 12,5 forint névértékű, 37 313 425 forint össznévértékű, dematerializált névre szóló törzsrészvényét várhatóan pénteken vezetik be a tőzsdére.

A társaság felhívja a befektetők figyelmét arra, hogy az újonnan kibocsátott részvények a jogszabály szerint a 2018. pénzügyi év tekintetében osztalékra nem, a 2019. pénzügyi évtől azonban teljes osztalékra jogosítanak.

Az új részvényeket a társaság által korábban kibocsátott részvényektől eltérő ISIN azonosító alatt bocsájtják ki, és ALTEO/NODIV ticker alatt vezetik be a Budapesti Értéktőzsdére.

Az új részvények a társaság által korábban kibocsátott részvényekkel azonos jogokat testesítenek meg, az elkülönítésük csupán technikai jellegű - közölte a társaság.

Az Alteo részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában kereskednek, csütörtökön a papír záróára 716 forint volt, az árfolyam 0,56 százalékkal csökkent az előző napi záróárához képest. Az Alteo éves maximuma 815 forint, éves minimuma 630 forint.

Cetelem MKB Cib Tov·bbi aj·nlatok