<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nincs több Arany Vízum az oroszoknak - akik egyébként már a háború kitörése előtt is elkezdtek élénken érdeklődni a görög program iránt.

Görögország felfüggeszti az oroszok számára az Arany Vízum programot. A keddi bejelentés értelmében ezzel az úgynevezett befektetői letelepedési lehetőséget szűntetik meg az oroszok számára - írja a Euronews. Athéni riporterük azt a hivatalos tájékoztatást kapta, hogy orosz befektetőknek és családtagjaiknak eddig 1700 tartózkodási engedélyt adtak ki a görög hatóságok a programban. 

A görög hatóságok már az ukrajnai orosz invázió előtt észlelték, hogy egyre több vagyonos orosz keresi a görög letelepedési kötvényt, amely az EU-ba való beutazást is leegyszerűsíti.

Magyarországon a göröghöz hasonló letelepedési kötvényprogramban mintegy 20 ezren vettek részt, közülük 1265 személy (befektetők és családtagjaik) volt orosz. Az Európai Parlament keddi állásfoglalása alapján felmerül, hogy az ő tartózkodási engdélyeiket nem kellene-e visszavonni - a témáról írt cikkünk: