<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Egy korábbi közjegyzői fizetési meghagyást jogerősítő végzés ugyanis nem jutott el hozzájuk, sem értesítést, sem fizetési felszólítást később sem kapott a TV2 Média Csoport, ezért nem egyenlítette ki a mindössze 100 ezer forintos kötbér-tartozását, amelyet végül a múlt héten rendezett, s a végrehajtási jogot október 4-én törölték is a cégjegyzékből.

Lapunk múlt pénteken számolt be arról, hogy a cégközlönyben megjelent, egy közjegyző, dr. Bereczki Zsigmond végrehajtást rendelt el a TV2 Média Csoport Zrt.-vel szemben, amelyet a cégbíróság szeptember 27-én jegyzett be. 

Az ügyirat számból kiderült, hogy egy fizetési meghagyás emelkedett jogerőre, s ennek végrehajtását kérte a közjegyző. Arra pedig a hatályos jogszabályok alapján lehetett következtetni, hogy a TV2-vel szembeni ominózus követelés nem haladhatja meg a hárommillió forintot, ez alatt kötelező ugyanis kezdeményezni fizetési meghagyást, bírósági eljárás indítása helyett.

Ezt tette bizonyossá a TV2 sajtóosztályának az előzetes írásbeli megkeresésünkre a cikk megjelenését követően ugyancsak írásban adott válasza. Eszerint a TV2 Média Csoport 100 ezer forintos kötbér-tartozását nem egyenlítette ki – arra, hogy ez miért született, a válasz nem tért ki. E követelése miatt fordult a TV2 által meg nem nevezett jogosult közjegyzőhöz, aki fizetési meghagyást küldött ki, ám az a médiacég állítása szerint nem jutott el hozzá. 

A fizetési meghagyás a közjegyzői hatáskörbe tartozó eljárás, ami a pénzkövetelések behajtásának gyors és hatékony eszköze. Ha ugyanis valakinek tartoznak, ezáltal akár néhány héten belül a pénzéhez juthat, nem kell egy hosszas bírósági procedúrába vágnia ahhoz, hogy visszakapja a jussát. Amennyiben a kötelezett a jogosult követelését elismeri, vagy arról nem nyilatkozik, a fizetési meghagyás a kézhezvételt követő tizenhatodik napon jogerőssé válik. Ha a jogerő ellenére a kötelezett nem fizet, a jogosult végrehajtást kezdeményezhet a fizetési meghagyásban megjelölt összeg tekintetében.

Ez esetben arról van szó, hogy a TV2 nem nyilatkozott, ezért vált a fizetési meghagyás jogerőssé, majd miután azt követően sem fizetett, a közjegyző végrehajtást indított. Ennek híre már eljutott a TV2-höz, amely a múlt héten rendezte a tartozását, így a végrehajtási eljárás október 4-én megszűnt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.