2p

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint az egészségügyért felelős államtitkár bruttó 60 százalékos béremelést ígért a legalább 20 éve ápolóként dolgozók számára 2024-ben. Az érdekképviselet szerint ez történelmi léptékű lenne, de az idei emeléssel nem elégedettek.

A mostani 390 ezerről 650 ezer forintra nőhet egy 20 éves munkaviszonnyal rendelkező ápoló bruttó bére jövőre, legalábbis a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint ezt mondta Takács Péter egészségügyi államtitkár egy múlt hét csütörtöki fórumon. Balogh Zoltán az RTL Híradónak azt mondta, ez történelmi léptékű emelés lehet, ha megvalósul, mert a szakdolgozók zöme ebbe a kategóriába tartozik. Az érdekképviseleti vezető szerint ez maradásra bírhatja azokat, akik máshol keresnek állást. Hozzátette, a többi fizetési kategóriába tartozó ápolóról egyelőre szó sem esett.

A jelentős bérfejlesztés sokakat itthon tartana. Fotó: Pixabay
A jelentős bérfejlesztés sokakat itthon tartana. Fotó: Pixabay

Az ágazat 2024-től 50 százalékos béremelésre számíthat, ám az RTL megjegyzi, erről kormányzati döntés még nem született. Az idei évre júliusban kapnak 18 százalékos emelést, amivel viszont nem ért egyet a kamara. Ők vagy 22 százalékos emelést követelnek, vagy azt, hogy a 18 százalékos emelés januárig visszamenőleg legyen érvényes.

A minisztérium a híradó megkeresésére azt mondta, a béremelés kidolgozása folyamatban van.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!