1p

Kunetz Zsombor szerint ez a fenyegetőzés nehezen állná meg a helyét a bíróságon.

A szerződés megkötése nélkül is kötelező ügyeletet tartaniuk a háziorvosoknak - figyelmeztetett levelében a Győr-Moson-Sopron vármegyei tisztifőorvos, melyet Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő tett közzé Facebook-oldalán.

A levélben arra hivatkoznak, "az ügyeleti szolgálat a háziorvosoknak a sürgős – a következő rendelési időig nem halasztható – orvosi tevékenységek elvégzése céljából szervezett szolgálata."

Dr. Kunetz Zsombor szerint a munkaszerződés aláírására kötelezés kényszerítésnek tekinthető, ami a „Btk 195. §, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. Továbbá a sürgős orvosi tevékenység, ahogyan a nevében is viccesen el van rejtve az a sürgősségi ellátás feladata, a háziorvos az pedig NEM sürgősségi ellátó, ez egy másik szakma.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!