2p

Jelentősen nőtt az új tagok száma az OTP Egészségpénztárnál. 

Tavaly 37 ezer új tag csatlakozott az OTP Egészségpénztárhoz, ami 19 százalékos növekedést jelent az előző év új belépőinek számához képest. Az igénybe vett szolgáltatások összértéke meghaladta a 22 milliárdot, ami 34 százalékos emelkedésnek felel meg éves szinten. 

Szép számok az OTP-s kasszától.
Szép számok az OTP-s kasszától.
Fotó: Depositphotos

Az egészségkassza tájékoztatása szerint 20,5 milliárd forint egyéni és a közel 3 milliárd forint munkáltatói befizetés után most 4,1 milliárd forintról dönthetnek és amennyiben rendelkeznek a visszatérítésről, akár 150 ezer forintot is kaphatnak pluszban adóvisszatérítés formájában. 

Általánosan elmondható, hogy minden egészségpénztári szolgáltatásnál emelkedés történt éves összevetésben.

  • Az elköltött összegek alapján továbbra is a gyógyszerkiadás áll az első helyen, mely 32 százalékos növekedést mutat.
  • A sorrend a magánegészségügyi szolgáltatások terén nem változott, továbbra is a fogászat és a nőgyógyászat a legnépszerűbb, 30 százalék feletti emelkedéssel, de a laboratóriumi szolgálatatásokra költött összeg is 27 százalékkal nőtt.

Ennél jelentősebb emelkedést a gyermekekhez kapcsolódó szolgáltatások mutatnak. A babatápszerre költött összeg 85 százalékkal, a csecsemő és felnőtt ápolási termékekre kifizetett összeg 57 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Az öngondoskodás területén közel 45 százalékkal lett nagyobb az igénylések száma, a szolgáltatások összegében pedig összesen 33,5 százalékos növekedés figyelhető meg. Ezen belül első helyen továbbra is a lakáshitel-támogatás áll, mely igénybevételének összege közel 60 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest. A pénztártagok több mint 815 millió forint értékben éltek a lehetőséggel és törlesztették hitelüket az önsegélyező lehetőséggel, amivel éves szinten akár 1-2 havi törlesztőrészletet is megspórolhatnak. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!