2p

A projektcég igazgatóságában az alapítás óta igazgatósági tag Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének a felesége is.

Nem tart fenn tovább az állam olyan projektcégeket, ahol nincs érdemi munka, mert nem halad a beruházás – mondta a Hvg.hu-nak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. A döntés értelmében megszűnik a régóta tervezett, de forráshiány miatt folyamatosan halogatott Dél-budai Centrumkórház projektcége is, ahol Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető felesége is igazgatósági tag.

A Dél-budai Centrumkórházról mindent lehetett hallani az elmúlt években, csak építkezést nem lehetett látni, pedig az átadását eredetileg 2023-ra tervezték. A kórházberuházás projektfelelőse a 2018-ban alapított DBC Dél-budai Centrum Projekt Beruházó és Ingatlanfejlesztő Zrt., a cég igazgatóságában az alapítás óta igazgatósági tag Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének a felesége is, aki a cég által közzétett adatok szerint azóta is bruttó 550 ezer forint (nettó 326 ezer forint) fizetést vesz fel havonta. Ez összesen bruttó 34 millió forintot jelent. A felügyelőbizottság elnökeként pedig a kormánypárti Megafon tulajdonosa, Kovács István is havi fix fizetést kap közpénzből – eddig bruttó 24 milliót.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!