2p

A Biden-adminisztráció tervei szerint a következő két évben 500 millió adag Pfizer vakcinát adományoznak majdnem száz országnak. Kérdés, hogy ha nem nyer, Trump folytatja-e a nemes célt.

A Biden-adminisztráció szándékában áll, hogy az elkövetkezendő két év során 500 millió adag Pfizer vakcinát - 200 milliót idén, a maradékot a következő év első felében - juttasson el a világ közel száz országába. A tervet a Reuters informátorai is megerősítették, hozzátéve, hogy az adományokat célzottan az alacsonyabb jövedelmű országoknak és az Afrikai Uniónak szánják - írja a Pénzcentrum

A Pfizer célja minél több vakcinát eljuttatni a rászoruló országokba
A Pfizer célja minél több vakcinát eljuttatni a rászoruló országokba
Fotó: MTI/Komka Péter

A vakcinákat a COVAX program keretein belül fogják szétosztani, amelynek célja, hogy a COVID-19 vakcinákat biztosítson alacsony és közepes jövedelmű országok számára. A program az Egészségügyi Világszervezet és a Globális Szövetség az Oltásokért és Immunizációért (GAVI) irányítja.

Az amerikai elnök, Joe Biden várhatóan be is jelenti ezt a megállapodást a G7-csoport nagy-britanniai találkozóján.

Továbbá jelentések szerint az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat a Moderna Inc.-vel is arról, hogy vakcináit más országoknak adományozza. A Moderna képviselője megerősítette ezt, valamint elmondta azt is, hogy oltóanyagokat biztosítanak az amerikai kormányon keresztül alacsony és közepes jövedelmű országoknak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!