3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

A politikus egy zuglói háziorvos levelét tette közkinccsé posztjában, amihez fűzött egy kis kommentárt is.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő Dr. Keczéry Attila András, zuglói háziorvos az országos- és megyei kollegiális vezető háziorvosaihoz, vezető fogorvosaihoz intézett nyílt levelét posztolta ki, amelyből jól látható az alapellátás áldatlan állapota. 

"Képviseljetek minket abban , hogy a velünk dolgozó szakasszisztensek is megkapják ugyanazt az erkölcsi és anyagi elismerést, amelyet a kórházakban, szakrendelőkben dolgozó kollégáik 2023.07.01-től megkaptak!" - írja a háziorvos.

Majd így folytatja: "Mivel az alapellátásban dolgozó egészségügyi szakdolgozók, nagyon kis számot leszámítva, háziorvosi kisvállakozások (kényszervállakozások) alkalmazottjai, fizetésüket a vállakozások vezetőitől - TŐLÜNK - kapják. Azonban, ha az alapellátók cégeinek finanszírozása NEM EMELKEDIK, nem tudják az alapellátók kigazdálkodni a velük - szorosan, egymás mellett ülve - dolgozó szakasszisztenseik jogosan elvárt béremelését. Mert nincs miből!!!

A praxisfinanszírozás évről évre veszít értékéből.

Nem követi az inflációt, nem követi megnövekedett rezsinket, egyre kiszámíthatatlanabb hónapról hónapra, mivel a területi- és fixdíjak jól kiszámítható összege helyett, azok elvonása után, egy általunk nehezen követhető, folyamatosan változó pont/Forint értékű indikátor finanszírozás került bele. Ezek összességében nem teszik azt lehetővé, hogy az idei kisebb, közel 10 százalékos, 2024. januárjától nagyobb - 50 százalékos - egészségügyi szakdolgozói béremelést kigazdálkodhassuk. LEHETETLEN!"

Mindehhez Hadházy hozzáfűzi: 

"Augusztus és szeptember 1-jétől már számtalan háziorvos áll föl, ingyen átvehető praxishirdetésekkel vannak tele a fórumjaik.

A rejtett cél az alapellátók ellehetetlenítése, majd államosítása lehet(a teljes irányíthatóság és praxis körzethatárok átrendezése érdekében), úgy, hogy önként mondjanak le praxisjogukról és adják vissza az önkormányzatoknak a praxisfenntartás terheit. Így nem kell majd az államosításnál végkielégítést fizetni a doktoroknak a praxisjog, mint szerzett jog/tulajdonjog elvétele miatt.

Az önkormányzatok nem fogják tudni fenntartani az alapellátást - Zuglóban is kiderült, másfélszer annyiba kerül annak az egy praxisnak a fenntartása, ami önkormányzati, mint amennyiből megoldják maguknak a vállalkozó doktorok... - így segítséget kérnek majd az államtól, ami, kiemelkedve a habokból, majd megmenti az alapellátást azzal, hogy államosítja - 2026 tavaszára..."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!