2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány két fronton folytatja intézkedéssorozatát, ezúttal a határvédelmen és az egészségügyön a sor. A polgárőrök mehetnek a határt védeni, az egészségügyi dolgozók pedig béremelést kapnak jövőre. 

A Belügyminisztérium a hét végén közzétett egy javaslatcsomagot, amely huszonötféle törvényt módosítana kezdve a rendőrségről szólótól az egészségügy egyes jogszabályain át a magánnyomozói tevékenység szabályozásáig – írta a hvg.hu. Változtatnának a köznevelési törvényen és az uniós források felhasználásának ellenőrzésén is.

A polgárőrségről szóló törvény módosításával lehetővé tennék a polgárőrök kivezénylését a határ védelmére. Ezt vélhetően az indokolja, hogy a toborzás ellenére kevés a határvadász. A polgárőrök 2022-ig részt vettek a határ őrzésében, ám ezt pluszpénzért tették. A mostani módosításból nem derül ki, hogy kapnának-e külön díjazást, ha a határra vezényelnék őket.

A javaslatcsomag másik jelentős eleme az egészségügyi szakdolgozók bérének jövő évi emelése. Az érintettek differenciált növekedésre számíthatnak. A költségvetésnek közel 395 milliárd forintjába kerül az intézkedés. Az emelést a fizetési osztályok megváltoztatásával hajtanák vére. Ha törvényhozás elfogadja az új szabályt, akkor erről a munkáltató legkésőbb 2024. február 29-éig tájékoztatja a munkavállalókat. Ha a dolgozó tudomásul veszi a módosítást, akkor március 1-jétől megváltozik a foglalkoztatási jogviszonya.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!