1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felmérés készült arról, hogy miként zajlott az átvétel tavaly.

A válaszadók 57 százaléka szerint a költségeket mindeddig egyáltalán nem vagy nem időben térítette meg az átvevő állami intézmény – derült ki a Medicina2000 Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség felméréséből, amelyről a Népszava számolt be.

2023 júliusában vette át az állam a feladatot
2023 júliusában vette át az állam a feladatot
Fotó: Depositphotos

A kutatást azután készítették, hogy 2023. július 1-jétől már nem a települési önkormányzatok feladata a védőnői hálózat fenntartása, ez állami felügyelet alá, jobbára a megyei kórházakhoz került. 

A felmérésben résztvevők 28 százaléka úgy érezte, hogy váltásról nem kapta elegendő információt, a válaszadók ötöde szerint pedig az átadás-átvétel nem történt meg a kitűzött határidőre. A kutatásból az is kiderült, hogy sokszor az alapvető kommunikáció sem könnyű az új rendszerben – írta a Népszava. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!