2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Hamarosan a kormány elé kerülhet.

Rövidesen a kormány elé kerülhet a Nemzeti Demencia Program - mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Silviahemmet Demencia gondozási tanúsítványok átadása alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten, csütörtökön.

Legalább 250 ezer demens van Magyarországon, számuk folyamatosan növekszik.
Legalább 250 ezer demens van Magyarországon, számuk folyamatosan növekszik.
Fotó: Fotó: Depositphotos

Elmondta, a 2030-ig szóló "Van értELME" elnevezésű Nemzeti Demencia Program rögzíti, milyen lépésekre van szükség ahhoz, hogy teljeskörűvé váljon a betegség ellátása. A program nagy hangsúlyt fektet az érzékenyítésre, oktatásra, illetve arra, hogy amíg lehet, családban gondozzák a beteget, s amikor már erre nincs lehetőség, akkor megfelelő intézményrendszerben folytatódhasson ápolásuk.

Szükség van olyan programokra, mint a svédországi Silviahemmet alapítványé, amely megkönnyíti a betegek és hozzátartozóik hétköznapjait - mondta az államtitkár. Csizi Péter, a Belügyminisztérium szociális ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta: a magyar kormány éppen azért választotta a svéd modellt, mert az a családi ellátásra helyezi a hangsúlyt, s alig egy évvel a kapcsolatfelvétel után már minisztériumi, egyházi és más önkéntes jelentkezők végezhették el a képzést. Magyarországon negyedmillió embert sújt a demencia, az őket gondozó családtagokkal együtt majdnem egymillió embert érint ez a betegség. (MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!