2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Közös közleményt adott ki a Belügyminisztérium és a Magyar Orvosi Kamara.

A Belügyminisztérium és a MOK közös közleménye szerint Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) részéről Kőrösi László főosztályvezető, valamint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) oldaláról Kincses Gyula elnök és Soós Zoltán a Háziorvosi Csoport vezetője 2023. április 18-án egyeztettek az alapellátásról és az új háziorvosi indikátorrendszerről, valamint az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján kijelölték az alapellátás finanszírozásának rövidtávon meghatározandó irányait.

Közeledtek az álláspontok (?) Fotó: Youtube
Közeledtek az álláspontok (?) Fotó: Youtube

Az egyeztetés végén Kincses Gyula elmondta, örül annak, hogy a felek között elindult egy érdemi párbeszéd, amely alapjául szolgál a jövőben a közös munkának

és a folytatásban sor kerül egy formális Belügyminisztérium - MOK elnökség találkozó megszervezésére. Takács Péter felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a szakmai párbeszéd eddig sem szakadt meg, a tárca ezt eddig is fenntartotta. "Vannak olyan problémák, amelyeket közösen azonosítottunk, és amiknek a megoldásán a továbbiakban együtt fogunk dolgozni." - fűzte hozzá az államtitkár.



A Belügyminisztérium továbbra is partnerként tekint a Magyar Orvosi Kamarára, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is várja javaslataikat és észrevételeiket az egészségüggyel kapcsolatos kérdésekben.

Ahogy a Magyar Orvosi Kamara a találkozó előtt írta Facebook-oldalán: "Megállapodás a találkozótól még nem várható, ahhoz testületi támogatás szükséges. Mindkét fél számára elfogadható javaslatok esetén döntést a MOK illetékes tagjainak megkérdezését követően a Területi Szervezetek Tanácsa hozhat majd. Célunk továbbra is az alapellátás megerősítése, a praxisok anyagi és általános bizonytalanságának csökkentése, a minél jobb és folyamatosabb betegellátás hosszú távon is."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!