2p

Egy vidéki kórházban elviselhetetlenül hosszú várakozásra kényszerült egy beteg kisfiú az apjával, ám az esetet kivizsgáló hatóság mindent rendben talált az ellátással kapcsolatban. A kormány szerint minden rendben van a kórházak sürgősségi ellátásában.

Nagyon sok beteg van a fővárosban a gyermek sürgősségi osztályokon – mondta Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke az RTL Híradónak.

Sok a beteg a kórházakban. Fotó. Depositphotos
Sok a beteg a kórházakban. Fotó. Depositphotos
Pest vármegyében sok szülő viszi a gyermekét a helyi ügyelet helyett a fővárosi kórházak sürgősségi osztályára. A mostani járványos időszakban különösen sok a beteg.

Ezért meg kellett emelni az ügyeletes orvosok számát, ami többletkiadással jár. Nagy terhet jelent a kórházaknak, hogy a betegek számának növekedését nem tudja követni a finanszírozás – mondta a szakember.

Az RTL beszámolója szerint vidéken sem jobb a helyzet. Egy apa beszámolója szerint gyerekét két és fél óra várakozás után sem látták el a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház sürgősségi osztályán.

A telefoninterjúban nyilatkozó szülő elmondása szerint szerdán este vitte be nyolcéves kisfiát a kórházba. A gyerek rövid idő alatt többször hányt, attól tartottak, hogy kiszáradhat.

 

A kórházba érkezés után megmérték a kisfiú vérnyomását, majd hosszú várakozás következett. Többen az
apához hasonló helyzetben voltak. Nagy volt a morgolódás a több órás várakozás miatt. A szülőknek este
11 óra után fogyott el a türelmük. Megkérdeztek egy nővért meddig kell várniuk. A válaszból kiderült,
hogy az orvosoknak egyszerre kellene helyt állniuk az emeleti osztályokon és a sürgősségin is, így
eltarthat még a várakozás egy-két óráig.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint a kisfiú állapota nem volt súlyos és a várakozási idő nem volt több, mint ami „ennek megfelelő”. A szülők panaszát kivizsgálták és megállapították, hogy nem történt szakmai hiba. Takács Péter, a kormány egészségügyi államtitkára azt mondta a tudósításban, hogy az új ügyeleti rendszer miatt általában nem emelkedett a forgalom a kórházakban. A mentőszolgálat szerint a sürgősségi osztályok és a melléjük települt alapellátás közös betegosztályozása hatékonyan működik, minden beteg megfelelő ellátást kap.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!