<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kunetz Zsombor hozzászólt ahhoz, miszerint a kormány a sebtiben megalkott, kamarai tagság szigorításáról szóló törvénymódosítás tervezetével belegyalogolt a Magyar Orvosi Kamarába.

A kormány nevében törvényjavaslatot terjesztett elő a Belügyminisztérium (BM) az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló és az egészségügyről szóló törvény módosításáról, sürgős tárgyalást kérve az Országgyűléstől. Minderről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint úgy nyilatkozott:

"Éppen most ad egy korszakos lehetőséget a Magyar Orvosi Kamara kezébe a Belügyminisztérium!"

Ugyanis Kunetz szerint azzal, hogy megszünteti a kötelező kamarai tagságot csak látszólag fenyíti be az orvostársadalmat.

"Hiszen pontosan a folyamatos agresszív, naponta változó, a betegeket súlyosan veszélyeztető elképzelések ellen protestáló Magyar Orvosi Kamara még soha nem volt ilyen egységes. Neki lehet menni, de amennyiben az önkéntes tagság csak, akár a jelenlegi 30 százaléka marad (ezt én nem tartom valószínűnek, a többség maradni fog), az akkor is több, mint tizenkétezer orvost jelent. Ez gombócból is sok!" - írja a szakértő. 

Majd így folytatja:

"Tessék elképzelni, hogy egy ekkora magas presztízsű érdekérvényesítő szervezetnek, amelynek immár nem kell a kormány irányában finomkodnia, milyen erőt jelenthet majd!

Ezzel most a lehető legtöbbet tették az orvosokért, még akkor is, ha ez egy kicsinyes politikai bosszú eredménye".