2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Feljelentést tett a senkinek sem kellő lélegeztetőgépek ügyében a momentumos képviselő, most megkapta az elutasító határozatot.

Gelencsér Ferenc, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy értékelése szerint "röhejes indokkal" utasították el a feljelentését, amelyet a lélegeztetőgép-mutyi miatt tett.

A rendőrség a döntés indoklásában többek közt így fogalmazott: "A mindenkori vagyongazdálkodást komplex folyamatként szükséges szemlélni…olyan gazdasági döntések is születhetnek, amelyek rövid távú hatásukat tekintve ugyan vagyoni hátrányt eredményezhetnek…”

"A fentiek alapján megállapítható, hogy azzal, hogy a Vevő előre megfizette előlegként a beszerzési ár 100%-át, nem szegte meg vagyonkezelési kötelezettségét. A fent hivatkozott Kormányrendeletben foglaltak alapján ezt jogszerűen megtehette”

- áll még a képviselőnek küldött iratban.

Gelencsér szerint ez azt jelenti, hogy

"4 milliárd forint elkótyavetyélését meg lehet indokolni azzal, hogy ami Kormányrendeletben van, az nem lehet problémás, és hogy bizonyos döntések bár rövid távon talán hátrányosak, hosszabb távon mégis megtérülhetnek. Csak éppen nem az adófizetőknek, hiszen az előlegként kifizetett több milliárd forint után jelenleg is fut az állampárti Külgazdasági és Külügyminisztérium, amely még 13 ezer forintos darabáron sem tudta elárverezni a 749 darab lélegeztetőgépet."

A képviselő hozzáteszi, hogy a határozatban a fejlelentés releváns állításaival nem foglalkoznak, ezért az ügyben panaszt tesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!