<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szombaton a Magyar Orvosi Kamara rendkívüli Országos Küldöttközgyűlése azt kezdeményezte, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe. Erre reagált a belügyminisztérium államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Ez egy konzekvens, koherens és megalapozott folyamat - jelentette ki a Belügyminisztérium államtitkára a Telex cikke szerint, felidézve, hogy a rendszer átalakítására és fejlesztésére már több éve, több lépést tettek. Takács Péter éppen ezért “nem érzi szükségességét annak, hogy gyökeresen a feje tetejére állítsák” a rendszert, a főbb irányokat már nem tartja megváltoztathatónak.

Nem az orvostársadalommal, nem az egészségügyi dolgozókkal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával (MOK) van konfliktus - állította Takács Péter egészségügyi államtitkár az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, Csató Gábor társaságában tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az egészségügyi ágazat irányításáért felelős Belügyminisztérium államtitkára szerint minden törekvésük ellenére hiába akarnak jó viszonyt kialakítani, ez a MOK részéről nem akar létrejönni.

A MOK egyik állítása, hogy a minisztérium nem ül le velük, nem igaz, mert képes bizonyíték is van róla, hogy nemcsak a MOK-kal, hanem többek között a Magyar Tudományos Akadémiával is leültek tárgyalni az átalakítási tervekről, mondta az államtitkár. Azt gondolták, objektíven fog a MOK kommunikálni, de láthatóan nem ez történik – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Vannak orvosok, akik többet keresnek, mint az államtitkárok – mondta Takács Péter, aki arról is beszélt, hogy „van kétévnyi tapasztalat, ami azt mutatja, hogy ez a kormány megbecsüli őket”.