2p

Az orvos, egészségügyi elemző lesz a vendége az Mfor.hu és a Privátbankár.hu következő, május 30-ai rendezvényének. Amelyen a Klasszis Klub immár közel két és fél éves történetében megszokott módon nemcsak mi kérdezünk, hanem erre lehetőséget kapnak az ingyenesen regisztráló olvasóink.

Az egészségügyi törvény legújabb tervezett módosításainak egy része már júniustól is várható, más változtatások csak a jövő évtől, de a legkardinálisabb elem, hogy fél tucat kórházat és azok 25 ingatlanát bízná a jövőben vagyonkezelő alapítvány által fenntartott egyetemekre a kormány. A 45 oldalas javaslatcsomag kitér arra is, hogy a jövőben mentőtiszt is jogosult halottvizsgálatot végezni, vagy arra, hogy karcsúsítják az orvosesztétikai beavatkozásokat. Vajon jók-e ezek a döntések?

De mi a helyzet a brutális kórházi adósságokkal, lényeges csökkenés várható-e attól, hogy februártól ismét teljesítményfinanszírozásra álltak át? Vagy mikor fognak ténylegesen csökkenni a kórházi várólisták, amelyek mellé időközben a szakorvosi rendelők várólistái is becsatlakoztak? Mi van az új praxiskörzetek kialakításával, és a szakrendelők államosítási tervével?

Mennyire örülhetnek az egészségügyi szakápolók a januárról júliusra halasztott, szinte az erre az évre várt éves átlagos inflációval azonos 18 százalékos béremelésnek? No és hogy muzsikál az új ügyeleti ellátórendszer, ahol például Komárom-Esztergom vármegyében a májusi induláskor alig volt önkéntes orvos jelentkező? Vagy, hogy működik az új 1830-as hívószámú diszpécserszolgálat, amellyel kapcsolatban az utóbbi időben egyre több kritika éri a Mentőszolgálatot – elég, ha csak Gálvölgyi János esetére gondolunk. 

Ezeket a kérdéseket tervezzük körbejárni Kunetz Zsombor orvossal, egészségügyi elemzővel a Klasszis Klubunk következő, a szokásoknak megfelelően ezúttal is mintegy egyórásra tervezett online rendezvényén, melynek időpontja: 2023. május 30. kedd, 15.30 óra. Ugyanakkor az eseményen Olvasóink is feltehetik kérdéseiket, akik számára a részvétel ingyenes, mindössze csak egy regisztráció szükséges.

Regisztráljon most! >>>

A korábbi Klasszis Klub rendezvényeink összefoglalói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!