2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A levegőben található por és allergén anyagok növekedése egészségünkre is kihat.

A légszennyezés kapcsán leginkább a természetre ható negatív jelenségekről és az éghajlatváltozásról esik szó, pedig a levegőben található por és allergén anyagok növekedése egészségünkre is kihat. A levegőben terjedő baktériumok, vírusok száma nő, az özönvízszerű esőzések miatt pedig a penészes és gombás fertőzések is jobban terjednek.

Ennek következtében az allergiaszezon egyre hosszabb lesz, az asztma és légúti gyulladások, köhögés, nehézlégzés gyakrabban keseríti meg nemcsak a felnőttek, de a gyermekek mindennapjait is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ Légúti Figyelőszolgálat szerint az akut légúti fertőzéssel orvoshoz fordulók 51 százaléka 14 év alatti gyermek volt idén márciusban. 

„Egyre több szülő panaszkodik arról, hogy gyermeke havonta kimarad az iskolából, óvodából, mert köhög, náthás, fáj a torka. Ez nemcsak az oktatás miatt probléma – a gyermekegészségügyi rendszert is egyre jobban terheli. Fontos tehát, hogy a gyermekeket gyógyító orvosok munkáját minél több innovatív eszköz segítse, hiszen ez a pontosabb diagnosztika mellett a gyorsabb ellátást is támogatja” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!