3p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház felmentett igazgatója továbbra is az intézményben dolgozik a megbízott igazgató tanácsadójaként. A gazdasági vezető pedig pénzügyi szabálytalanságok miatt többször megrovást kapott, most mégis pályázik az igazgató posztra.

Bár tavaly felmentették hivatalából a Veszprém vármegyei központi kórház, a Csolnoky Ferenc Kórház igazgatóját, Töreki-Vörös Ibolyát, a hölgy jelenleg is tanácsadóként dolgozik a megbízott igazgató, Lang Zsuzsanna mellett – írja a 24.hu. Az információt a lap kérdésére a kórház is megerősítette.  Megjegyzik, Töreki-Vörös a Fidesz–KDNP színeiben önkormányzati képviselő Pápán, valamint Töreki Sándor országos rendőr-főkapitányhelyettes felesége.

Pintér Sándor korábban rendőrfőkapitány volt, most a rendőrfőkapitány-helyettes feleségéről van szó
Pintér Sándor korábban rendőrfőkapitány volt, most a rendőrfőkapitány-helyettes feleségéről van szó
Fotó: MTI / Kovács Attila

A portál emlékeztet, a tavaly év végi igazgató-elbocsátási hullámban nemcsak a veszprémi kórház vezetőjétől, hanem az ahhoz tartozó két társintézmény, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet, valamint a pápai Gróf Eszterházy Kórház és Rendelőintézet vezetőjétől is búcsút vett a Belügyminisztérium

A lap érdeklődésére a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Töreki-Vörös tanácsadói díjazására azt válaszolta,

bérét a hatályos jogszabályok szerint – életkorának, képzettségének megfelelően – az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény alapján téríti az intézmény.

A 24.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy a veszprémi intézmény felel több, a vármegyében levő kórház gazdasági ügyeiért is. Ám a veszprémi kórház gazdasági igazgatója, Farkas Mária Anna, aki pályázik az intézmény főigazgatói posztjára is több alkalommal is figyelmeztetésben részesült az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) részéről. Ugyanis – ismerteti a lap – több esetben előfordult, hogy a hónap végi, fedezetlen kötelezettségvállalásokat (vagyis az olyan szerződéseket, melyek a működéshez nélkülözhetetlenek, de anyagi fedezet nincs rá) nem jelentett le a Belügyminisztériumnak. Farkas először tavaly márciusban kapott írásbeli megrovást emiatt, majd az OKFŐ újabb elmarasztalást javasolt, és azt írta a veszprémi kórház megbízott vezetőjének, hogy a munkavállalói kötelezettség ismételt megszegése a fennálló jogviszonyának munkáltató általi megszüntetését is eredményezheti – írja a lap.

Lapunk az igazgatóelbocsátási hullám után egy Kormányinfón megkérdezte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, mikor írják ki az új kórházigazgatói pályázatokat, a miniszter akkor pár hónapot ígért. A pályázatokat végül február végén tették közzé.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!