1p

Egy rendelettervezetről van szó egyelőre.

A kormány honlapján megjelent rendelettervezet szerint a kizárólag magánpraxisban dolgozó orvosoknak havi 20 órát kellene dolgozniuk valamely állami szolgáltatónál, aki ügyeletre jelentkezne, annak elég havi 10 órát teljesítenie. Ez kellene ahhoz, hogy teljesítsék a kötelező továbbképzést (minden szakvizsgával rendelkező orvosnak öt évente meg kell újítania az engedélyét).

Kunetz Zsombor Facebook-oldalán ahhoz hasonlítja a tervet, mintha egy magán angoltanárt arra kényszerítenének, hogy állami iskolákban is "nyomjon le" még havi 20 órát ahhoz, hogy magántanár lehessen. Hozzátette: bónuszként rákényszerítenek az orvosokra egy olyan szerződést, mellyel akár az ország másik végébe is vezényelhető, ha úgy hozza a helyzet.

Kunetz szerint a rendelkezés tovább rombolja a bizalmat és fokozza az elvándorlást. Ráadásul szerinte, ha van olyan orvos, aki már külföldön dolgozik, de még megtartotta a magyar engedélyét, a mostani változással el fogják ezt engedni.

"Nagyon úgy tűnik, hogy ez a szorgalmas, ámde buta, felkészületlen egészségügyi vezetés csak beveri azt a végső szöget" - írja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!