3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu közös online rendezvénye, a Klasszis Klub következő adása fókuszában az egészségügy aktuális kérdései állnak majd. Többek között szó esik majd a Takács-féle egészségügyi reformról, a MOK-törvényről, a kórházak tetemes tartozásáról, a nem csökkenő várólistákról, a vármegyékben elindult új ügyeleti rendszerről, vagy az ápolók júliusi béremeléséről.

Egészségügyi reformot hirdetett a kormány, aminek hatására az átalakításokkal kapcsolatban csak kapkodjuk a fejünket. Ezért szót ejtünk Kunetz Zsombor orvossal, egészségügyi elemzővel az eddig történt átalakításokról, és az egészségügyi törvény legújabb tervezett módosításairól. 

Ezek egy része már júniustól is várható, más változtatások csak a jövő évtől, de a legkardinálisabb elem, hogy fél tucat kórházat és azok 25 ingatlanát bízná a jövőben vagyonkezelő alapítvány által fenntartott egyetemekre a kormány. A 45 oldalas javaslatcsomag kitér arra is, hogy a jövőben mentőtiszt is jogosult halottvizsgálatot végezni, vagy arra, hogy karcsúsítják az orvosesztétikai beavatkozásokat. Vajon jók-e ezek a döntések?

De mi a helyzet a brutális kórházi adóságokkal, lényeges csökkenés várható-e attól, hogy februártól ismét teljesítményfinanszírozásra álltak át? Vagy mikor fognak ténylegesen csökkenni a kórházi várólisták, amelyek mellé időközben a szakorvosi rendelők várólistái is becsatlakoztak? Mi van az új praxiskörzetek kialakításával, és a szakrendelők államosítási tervével?

A május 30-ai Klasszis Klub vendége Kunetz Zsombor lesz. Fotó: YouTube
A május 30-ai Klasszis Klub vendége Kunetz Zsombor lesz. Fotó: YouTube

Mennyire örülhetnek az egészségügyi szakápolók a januárról júliusra halasztott, szinte az erre az évre várt éves átlagos inflációval azonos 18 százalékos béremelésnek? No és hogy muzsikál az új ügyeleti ellátórendszer, ahol például Komárom-Esztergom vármegyében a májusi induláskor alig volt önkéntes orvos jelentkező? Vagy, hogy működik az új 1830-as hívószámú diszpécserszolgálat, amellyel kapcsolatban az utóbbi időben egyre több kritika éri a Mentőszolgálatot – elég, ha csak Gálvölgyi János esetére gondolunk. 

Többek között ezek kerülnek terítékre majd az Mfor.hu és a Privátbankár.hu közös online rendezvényén a Klasszis Klubban, ahol Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző lesz a vendégünk.

A mintegy egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket a vendégünknek, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen a [email protected] címre is elküldhetik kérdéseiket.

A május 30-án, kedden 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Korábbi Klasszis Klubunk beszámolói:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!