1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Moderna által gyártott mRNS vakcina hatásosabbnak bizonyult a hagyományos oltásoknál.

A Moderna közzétette egy késői szakaszban lévő vizsgálat eredményeit: eszerint új, mRNS alapú influenza elleni vakcinája erősebb immunválaszt váltott ki az influenzavírus mind a négy törzse ellen, mint a hagyományos influenza elleni oltás

A Moderna influenza elleni vakcinájának hatékonyságát minden korcsoportban - beleértve az időseket is - bizonyították, és a vállalat szerint biztonságosnak bizonyult. A Moderna azt is közölte, hogy egy párhuzamosan végzett vizsgálat során az oltása egyenértékűnek vagy jobbnak bizonyult a Sanofi nagy dózisú influenza elleni vakcinájával.

Fejlődik az influenza-vakcina. Fotó: Depositphotos
Fejlődik az influenza-vakcina. Fotó: Depositphotos

A Moderna ezeket az adatokat felhasználhatja arra, hogy az év végéig kérelmezze influenza elleni oltásának gyorsított engedélyezését az Egyesült Államokban. A vakcinát valószínűleg a 2024/2025-ös szezonban dobják piacra - írja a Reuters beszámolója.

A Moderna azt is bejelentette, hogy csökkenti a COVID-19 vakcina gyártását - amelynek fejlesztett változatát a héten hagyták jóvá az amerikai szabályozó hatóságok -, hogy igazodjon a járvány utáni alacsonyabb kereslethez.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!