<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Egy 350 négyzetméteres luxuslakásnak lett magyar vevője, a szálak a jegybankelnök fiának baráti köréhez vezetnek.

A nemrég felújított Crown Building Manhatta egyik ikonikus épülete, amelyben most szálloda nyílt, de luxuslakásokat is kialakítottak benne. Ezek közül az egyik legexkluzívabb, 348 négyezetméteres, a 18. emeleten található lakást egy magyar vevő vette meg júliusban, 34,8 millió dollárért, azaz nagyjából 14 milliárd forintért.

Kilátás az épület egyik luxuslakásának teraszáról. Fotó: Ames Resort
Kilátás az épület egyik luxuslakásának teraszáról. Fotó: Ames Resort

A 444 ment utána annak, ki is lehet a szerencsés vevő, és érdekes szálakat göngyölítettek fel. Mint kiderült, a vevő egy amerik acég, de ennek tulajdonosa magyar, ahogy az adásvételi szerződést aláíró személy, L. T. is.

A bonyolult cégháló pontjain mindenütt Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető cégek és nevek merülnek fel, de azt a 444 sem tudta kideríteni, hogy valójában ki is fogja használni a lakást, mindenesetre mint írják:

"a New York-i lakásvásárlás részletei alapján körberajzolható baráti kör ingatlanvagyona a Válasz Online számításai szerint már 150 milliárd forintos."