1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Egy 350 négyzetméteres luxuslakásnak lett magyar vevője, a szálak a jegybankelnök fiának baráti köréhez vezetnek.

A nemrég felújított Crown Building Manhatta egyik ikonikus épülete, amelyben most szálloda nyílt, de luxuslakásokat is kialakítottak benne. Ezek közül az egyik legexkluzívabb, 348 négyezetméteres, a 18. emeleten található lakást egy magyar vevő vette meg júliusban, 34,8 millió dollárért, azaz nagyjából 14 milliárd forintért.

Kilátás az épület egyik luxuslakásának teraszáról. Fotó: Ames Resort
Kilátás az épület egyik luxuslakásának teraszáról. Fotó: Ames Resort

A 444 ment utána annak, ki is lehet a szerencsés vevő, és érdekes szálakat göngyölítettek fel. Mint kiderült, a vevő egy amerik acég, de ennek tulajdonosa magyar, ahogy az adásvételi szerződést aláíró személy, L. T. is.

A bonyolult cégháló pontjain mindenütt Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető cégek és nevek merülnek fel, de azt a 444 sem tudta kideríteni, hogy valójában ki is fogja használni a lakást, mindenesetre mint írják:

"a New York-i lakásvásárlás részletei alapján körberajzolható baráti kör ingatlanvagyona a Válasz Online számításai szerint már 150 milliárd forintos."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!