2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A parlament elé kerül a budapesti „mini vagy más néven maxi Dubaj” építése, amely a város egyik rozsdaövezetének helyén egy betonkomplexumot képzel el. A főváros vezetősége próbál ellenállni.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtök este benyújtotta az Országgyűlés elé a rákosrendezői mini-, más néven maxi-Dubajról szóló törvénytervezetet – idézi a Népszavát laptársunk, a Privátbankár

A kormány mindent belead
A kormány mindent belead
Fotó: Facebook

A javaslat a „Magyarország Kormánya és az Egyesült Arab Emírségek Kormánya közötti gazdasági együttműködésről szóló megállapodás kihirdetéséről” címet viseli. A felek többek közt kitérnek a rákosrendezői projekt részleteire. A megvalósításhoz szükséges ingatlanokat a magyar kormány eladja azoknak, akiket az arab állam erre a célra kijelöl. Mindezt közbeszerzés és pályáztatás nélkül teszi. A beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lesz, így a szükséges infrastrukturális fejlesztéseket a kabinet biztosítja legalább 800 millió euró (304
milliárd forint) értékben.

Azt ígérik, hogy gyalogos és közúti felüljáró épül, valamint befedik a vasúti pályát olyan módon, hogy parkot létesíthessenek. Emellett kivezetnék idáig a kisföldalattit, s amennyiben létrejön a repülőtéri gyorsvasút, akkor közvetlen kapcsolat létesülne a légikikötő és Rákosrendező között.

A tervek szerint Európa legmagasabb felhőkarcolóját építenék fel. Karácsony Gergely főpolgármester közvélemény-kutatást hirdetett a fejlesztés témakörében, mert a főváros ellenzéki vezetősége nem látja egyértelműnek, hogy ezt a vasúti rozsdaövezetet így kellene hasznosítani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!