2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezt a kérdést veti fel Hadházy Ákos legújabb Facebook-posztjában annak kapcsán, hogy a leggazdagabb magyar felesége vett Balatonfüreden egy luxuslakást.

Várkonyi Andrea megvásárolt Balatonfüreden egy partmenti luxusapartman legfelső emeletén található luxuslakást - írja Hadházy Ákos a legújabb Facebook-bejegyzésében. Az ellenzéki politikus információi szerint az eladó a sógora, Mészáros János volt, Lőrinc testvére, aki korábban 300 millió forintért árulta az ingatlant. A kéglit a volt felcsúti alpolgármester még 2020-ban vette meg a beruházó cégtől, majd ő adta el (ajándékozta?) az ország legnagyobb üzletasszonyának.

Hadházy szerint több kérdést is felvet a dolog:

  • A doktornő külön költözött a gázszerelőtől?
  • A sógora megszorult anyagilag, vagy rájött, hogy mégsem Füreden kellene nyaraló, hanem mondjuk Marbellán?
  • Tudott vajon erről Lőrinc?

Ami viszont Hadházy szerint komolyabb ügy: szép stikában módosították a tulajdoni lapok lekérdezésének lehetőségeit. Eddig az ügyvédeken kívül bárki bármilyen ingatlan tulajdoni lap másolatát lekérhette, igaz, évente csak kettő volt ingyen, a többi ára épp most emelkedett duplájára. Ez változik meg a jövő év elejétől úgy, hogy egyrészt aki lekér egy adatot, annak magának is meg kell adnia a személyes adatait. Ráadásul közölnie kell, hogy milyen célból szeretné megismerni az ingatlan tulajdonosi adatait. Az majd később derül ki, hogy mi történik, ha egy oknyomozó újságíró írja be a célt - veti közbe a politikus.

Ez az ingatlan kerülhetett Várkonyi Andrea tulajdonába. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos
Ez az ingatlan kerülhetett Várkonyi Andrea tulajdonába. Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

Aki szerint, ha ez nem lenne elég, ezentúl a tulajdonos címe és anyjának neve nem lesz megismerhető, így a beazonosítása is nehezebb lesz mondjuk egy oknyomozó újságíró számára. (A módosítások a 2021. évi C. tv. (Ingatlan-nyilvántartási tv.) 14. paragrafusában olvashatóak). Ügyvédek arra is felhívták Hadházy figyelmét, hogy a jövőre életbe lépő változások további nagyon komoly kérdéseket vetnek fel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!