2p

A 2023-as hatalmas visszaesésre reagálhatott a kormány a kedvezményes lakásáfa meghosszabbításával.

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon jelentette be szombaton: a kormány újabb 2 évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát. Itt számoltunk be róla:

Juhász Attila, az Újház Zrt. és az ÉVOSZ Építőanyag-kereskedelmi Tagozatának elnöke a döntést követő gyorsértékelésében azt írta: ez nagyon nagy segítség az építkezőknek, különösen a többlakásos társasházak és lakóparkok fejlesztőinek. Kiemelte: az építőipar lakásépítési szegmense a pénteken napvilágot látott adatok alapján hatalmas visszaesést szenvedett el 2023-ban, és az ágazat tehetetlensége miatt itt a nagy megtorpanásokat lassú kilábalások követik, így minden olyan segítség jó helyre kerül, ami képes felgyorsítani ezt a folyamatot - írta Juhász Attila.

Nagy segítséget jelenthet az építőknek a pénzügyminiszter bejelentése - kell a segtség a kilábaláshoz.
Nagy segítséget jelenthet az építőknek a pénzügyminiszter bejelentése - kell a segtség a kilábaláshoz.
Fotó: Depositphotos

"2024 első negyedévében alig több, mint 2600 új lakást adtak át az országban, a korábban megkezdett többlakásos építkezések jobbára befejeződtek, újak a tavalyi válságév alatt nem indultak, ezért a növekedés még ezzel a lehetőséggel együtt is legfeljebb 2025-re várható, de szektor kis és középvállalkozásainak addig is nagy lendületet adhat az építkezések elindulása"

- véli a szakértő.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!