1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Már csak az idei építési engedéllyel, bejelentéssel rendelkező lakásokra és házakra járt volna a kedvezményes lakásáfa, de a kormány közbelépett.

A kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon. Ez azt jelenti, hogy 2026. december 31-ig az új építésű lakásokat (150 négyzetméterig) és családi házakat (300 négyzetméterig) csupán 5 százalékos áfakulcs terheli - írja a miniszter.

További könnyítés, hogy a kedvezményes adókulcs akár 2030 végéig is alkalmazható az olyan ingatlanok esetében, amelyek építési engedélye, bejelentése 2026 végéig megtörtént. A bejelentés szerint a könnyítést a szakmai szervezetek, az ÉVOSZ és az MKIK is támogatták.

Nem kell kapkodni, nem ér véget az év végén a kedvezményes lakásáfa.
Nem kell kapkodni, nem ér véget az év végén a kedvezményes lakásáfa.
Fotó: Depositphotos

A posztból az is kiderül, mennyibe kerül ez a költségvetésnek: az adócsökkentéssel a kormány évente 200 milliárd forintot hagy az embereknél - de Varga Mihály azt állítja, az intézkedés a hiánycélt nem veszélyezteti.

Ez utóbbi kijelentésnek mindenképp nagy jelentősége van, tekintve hogy az év eddig eltelt részében elég nehéz helyzetbe sodródott a költségvetés - erről korábbi elemzésünkben részletesebben is írtunk:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!