3p

Az elmúlt évek legfontosabb ingatlanpiaci eseményei között említhetjük a CPI Hungary vállalatfelvásárlásait, amelynek eredményeképpen jelenleg a cég összesen 603500 négyzetméternyi kereskedelmi területet kezel, többek között a legnagyobb budapesti irodaportfólióval rendelkezik. A vállalat irodái között található a Haller Gardens, az Arena Corner vagy és BudaPart Gate, de a Pólus, a Campona és a Stop Shop is hozzájuk tartozik, valamint luxushotlek is megtalálhatóak portfóliójukban.

A CPI Property Group teljes portfóliója 2023-ban meghaladta a 20,3 milliárd eurót. Ezek mellett Magyarország legnagyobb irodaállomány-tulajdonosa és -üzemeltetője, illetve a hazai retail piacon – a bevásárlóközpont-üzletágban – a negyedik legnagyobb szereplő. A vállalat hazánkban jelenleg 603 500 négyzetméternyi kereskedelmiingatlan-területet kezel. A magyarországi portfólió összértéke 1,3 milliárd euró, miközben a kihasználtság 93 százalékot tesz ki – írják sajtóanyagukban.

Akvizíciókkal jött létre Magyarország legnagyobb irodaportfóliója

A legnagyobb hazai irodaportfólió kialakításáról sajtóanyagukban kiemelik, hogy három különböző cégkultúrával rendelkező ingatlanpiaci vállalatot vontak össze egy egységes vagyonkezelési rendszerbe, amelynek során a két bekapcsolódó vállalat – Immofinanz és S IMMO – erősségeit megtartották, elég ha csak a myhive irodamárkát említjük meg.

A vállalathoz 328 500 négyzetméternyi irodaterület tartozik, többek között olyan épületeket nevesíthetünk, mint a myhive Haller Gardens, az Arena Corner vagy éppen a BudaPart Gate. A portfólió számos épülete elérte vagy megközelítette a 100 százalékos kihasználtságot, 54 ezer négyzetméternyi területre több mint 60 bérleti szerződést írtak alá 2023-ban – emeli ki a CPI Hungary.

Bevásárlóközpontok és luxushotelek

Az irodaházak mellett a vállalat 275 ezer négyzetméteren évi 65 millió látogatót fogad, olyan bevásárlóközpontokban és bevásárlóparkokban mint az Europeum, a Pólus, a Campona és a Stop Shop. Továbbá a hotelek közül a Mamaison Andrássy Hotel, a Courtyard Marriott és a Marriott Budapest is az ő égiszük alá tartozik.

A vállalat versenyképességét az integrált vagyon- és ingatlankezelés, illetve a korszerű energiastratégia biztosítja. Az in-house szolgáltatások pedig hosszú távon bérlőmegtartó erővel bírnak. Elősegítik a gyors reakcióidőket a bérlők problémáinak kezelésére, illetve a hatékony és rugalmas épületüzemeltetési megoldásokat, amelyek magas kihasználtsági mutatókat eredményeznek – írják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!