2p

Garancsi István bizalmasa lett az ügyvezetője annak az arab beruházó által már tavaly februárban megalapított cégnek, mely gigaberuházásra készül Rákosrendezőn.

Noha a rákosrendezői pályaudvar környékére tervezett gigaberuházást csak egy hónapja jelentette be Lázár János építési és közlekedési miniszter, a HVG360 cikkéből kiderül, a beruházó Mohamed Alabbar már tavaly február 8-án megalapította az Eagle Hills Hungary Zrt.-t. Az Egyesült Arab Emirátusból érkezett férfi az alapítója az Emaar Propertiesnek is, melynek tevékenységét lapunk nemrégiben bemutatta.

A maxi Dubajt tervező zrt.-t Alabbar ötmillió forintos alaptőkével alapította a cégbejegyzés szerint épületépítési projekt szervezése a fő tevékenysége. Alabbar mindössze alig egy hónapig volt az Eagle Hillls cégjegyzésre jogosult vezetője, ezt a pozíciót

2023 márciusa óta Tenk Anikó látja el, akit viszont Orbán Viktor milliárdos barátjának, a Market Építő Zrt. tulajdonosának, Garancsi Istvánnak bizalmi körébe sorolnak.

Tenk Anikó 2023. szeptemberben a Garancsi érdekeltségébe tartozó Garinvest Zrt.-ben bukkant fel a cégjegyzésre jogosultak között, ám ezt megelőzően is több, az építőipari vállalkozóhoz köthető cégben kapott megbízást.

Az Alabbar-féle Eagle Hills magyarországi képviseletét a Tenk Ügyvédi Iroda látja, melynek vezetője Tenk Zoltán. Az ő ügyvédi irodája és kormányközeli üzletemberek kapcsolatáról korábban cikkezett a Direkt36 (https://www.direkt36.hu/husz-eve-legyeskedik-a-fidesz-korul-mara-allami-milliardok-ura-lett/) is. Tenk Zoltán és Tenk Anikó lakcíme azonos, a nyilvános adatok alapján a HVG360 azt vélelmezi, házastársak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!